Bergen snart tom for vann

Lite nedbør krever vannsparing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Feiringen av Verdens vanndag må nok utsettes i regnbyen Bergen. Nedbørsmangel har medført at det bare er rundt 20 dagers uttak igjen i byens vannmagasin på Gullfjellet, melder Bergens Tidende.

Vann- og avløpsetaten har begynt arbeidet med å omdirigere vann fra andre magasiner, men det kan føre til at enkelte får svekket vannkvalitet.

- Noen dager med kraftig regn ville hjulpet godt. Men samtidig er vi avhengig av mildvær, så nedbøren ikke legger seg som snø, sier Ivar Valland fagdirektør ved vann- og avløpsetaten i Bergen til BT.

I en pressemelding ber nå kommunen om at folk sparer på vannet.

«For eksempel medfører såkalt frosttapping - det vil si at man lar vannet renne for å unngå frost i rørene - at store mengder vann går til spille. I tillegg til at dette er ulovlig, er det unødvendig nå når våren nærmer seg\', skriver kommunen i pressemeldingen.

Men foreløpig tyder værvarslingen på at det ikke er en sky i sikte. Bergen vil oppleve fantastisk vintervær til langt uti neste uke.

SKRUR IGJEN:  Bergen kommune må nå be sine innbyggere om å spare på vannet. Nedbørsmangel har ført til at det bare er vann nok i tjue dager til. Illustrasjonsforo: Scanpix
SKRUR IGJEN: Bergen kommune må nå be sine innbyggere om å spare på vannet. Nedbørsmangel har ført til at det bare er vann nok i tjue dager til. Illustrasjonsforo: Scanpix Vis mer