Bergen kommune åpner for å dele ut motgift til narkomane ettersom det allerede nå er klart at 2011 blir ett av de verste overdoseårene i byen noensinne. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
Bergen kommune åpner for å dele ut motgift til narkomane ettersom det allerede nå er klart at 2011 blir ett av de verste overdoseårene i byen noensinne. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

Bergen vurderer antinarko til narkomane

2011 blir et av de verste overdoseårene noensinne. Vil dele ut motgift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bergen kommune åpner for å dele ut motgift til narkomane ettersom det allerede nå er klart at 2011 blir ett av de verste overdoseårene i byen noensinne.

Det er i en intern rapport at kommunen åpner for at heroinavhengige i fremtiden skal få utdelt motgiften naloxon - også kalt Narcanti - mot overdose, som første by i Norge, skriver Bergens Tidende.

Tidligere er naloxon blant rusmisbrukere prøvd i en rekke amerikanske og europeiske byer. I København er slik utdeling i gang som et forsøksprosjekt. Bruken av naloxon har vært omstridt ettersom stoffet blant annet gir brukeren en voldsom abstinens etter heroin.

Selv om siste overdosedødsfall i byen skjedde så langt tilbake som 24. juli, har antallet overdosedødsfall allerede passert fjorårets. 22 personer har dødd av overdose i Bergen så langt i år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer