Kremmer: Tommy Kaland meglet seg til rekordinntekt i fjor. Foto: Finansavisen/Kaland & Partners
Kremmer: Tommy Kaland meglet seg til rekordinntekt i fjor. Foto: Finansavisen/Kaland & PartnersVis mer

Bergens-megler tjente mest

Tommy Kaland (40) dro inn 10,3 millioner kroner på boligmegling i fjor. Samtlige Oslo-meglere måtte finne seg i havne under ham på listen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: Den bergenske eiendomsmeglerkjeden Kaland & Partners holder seg langt unna det lukrative Oslo-markedet, men ikke uten suksess. Oslo-meglerne må se seg forbigått av en bergenser på skattelisten for i fjor, skriver Finansavisen.

Tjente over 10 mill.

- Boligene ligger noe lenger ute nå enn det vi har sett tidligere her i Bergen, men generelt ser jeg lyst på fremtiden. Våre selskaper har økt hvert år de siste ti årene, og vi har allerede passert fjorårets totale inntekt hittil i år, sier Kaland til Hegnar.no.

Han bidro med 3,2 millioner kroner til fellesskapet etter å ha tjent 10,3 millioner i fjor.

Mye av det var utbytte fra et holdingselskap som eier aksjer i flere meglerforretninger. Kaland tjente også noe på aksjesalg.

Fredrik Dyve (36), som i 2014 tjente mest med en inntekt på 5,7 millioner kroner, ble denne gangen henvist til annenplass med en inntekt på 8,6 millioner kroner. Ikke overraskende jobber han som partner i Privatmegleren Dyve & Partnere, som holder til på Skøyen i Oslo.

Innbringende arbeidsro

For Jan Fredrik Bonde (58) var overgangen fra partnerskapet med advokat Torbjørn Ek til Sem & Johnsen Eiendomsmegling lukrativ. Han begynte i sistnevnte selskap akkurat ved inngangen til 2015, og kan – ihvertfall etter dette intervjuet – notere en inntektsøkning på 100 prosent.

- Hva tjente jeg da, spør Bonde når Finansavisen ringer.

- 5 millioner, nøyaktig en dobling fra året før.

- Gjorde jeg det? Men det er jo kjempebra. Da må jeg være flink. Det var virkelig imponerende.

- Hva skyldes doblingen?

- Jeg valgte å avslutte samarbeidet med Torbjørn Ek, og det ga seg utslag i bedre forhold for meg. Etter det har jeg fått mer arbeidsro, sier Bonde.