FJERNER ALT: Erlend Høyersten er direktør på kunstmuseene i Bergen. I dag har han fjernet all kinesisk kunst etter et innbrudd hvor 25 verdifulle gjenstander ble stjålet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
FJERNER ALT: Erlend Høyersten er direktør på kunstmuseene i Bergen. I dag har han fjernet all kinesisk kunst etter et innbrudd hvor 25 verdifulle gjenstander ble stjålet. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

Bergens-museum fjerner all kinesisk kunst etter innbrudd i helga

Kunsten er pakket ned - til sikkerheten bli bra nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktør Erlend Høyersten ved Kunstmuseene i Bergen har sett seg lei på all kritikken etter et innbrudd natt til lørdag da 25 verdifulle kunstgjenstander ble stjålet fra Kina-utstillingen i Permanenten i Bergen sentrum.

Han mener sikkerheten er så god som den kan bli - hvis det ikke settes av betydelig større summer enn nå.

Tomt
Derfor har han nå pakket inn alle de godt over 2000 kinesiske kunstgjenstandene ved museet. De vil forbli utilgjengelige for publikum inntil offentligheten er fornøyd med sikkerheten.

- Det er tomt her nå. Vi har fjernet absolutt alle gjenstandene i den kinesiske kunstsamlingen. Hvis folk ønsker en absolutt sikkerhet, betyr det at kunsten ikke er tilgjengelig for publikum, sier Høyersten til Dagbladet.

Han nevner tidligere Høyre-ordfører Herman Friele som en av dem som har kommet med kritikk som han selv mener er urimelig ut fra de ressursene museene han leder har til disposisjon.

- Må ta regningen - Skal sikkerheten opp, er det snakk om store strukturelle endringer i bygningene og store investeringer. Det er ikke noe som bare kan gjøres med små tilskudd fra kulturrådet eller små enkeltbevilgninger, sier han til Dagbladet.

Han vil ikke si noe om hvor lang tid det kan gå før den kinesiske kunsten igjen blir tilgjengelig for publikum.

- Siden det er unison enighet om at sikkerheten er for dårlig, regner vi med at politikerne også er villige til å ta regningen, sier Høyersten.

TOMT: Slik ser det ut i utstillingslokalene i Permanenten i Bergen i dag. Foto: Henrik Berg/Kunstmuseene i Bergen.
TOMT: Slik ser det ut i utstillingslokalene i Permanenten i Bergen i dag. Foto: Henrik Berg/Kunstmuseene i Bergen. Vis mer