Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergens-ordfører ansatte egen nevø

Da ordfører Gunnar Bakke i Bergen trengte ny personlig rådgiver, ansatte han sin 40 år gamle nevø.

ORDFØRER: Gunnar Bakke, her fotografert sammen med Liv Røsseland, som var byrådslederkandidat, under valgkampen i 2007. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet
ORDFØRER: Gunnar Bakke, her fotografert sammen med Liv Røsseland, som var byrådslederkandidat, under valgkampen i 2007. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakke sier at nevøen, som er statsviter og var uten jobb, og kunne tiltre på kort varsel, skriver Bergens Tidende.

- Han er i høyeste grad kvalifisert. Han har utdannelse innenfor politikk. Samtidig er dette et relativt kort engasjement til i høst. Han kunne tiltre på kort varsel. Det var en viktig forutsetning, sier ordfører Gunnar Bakke (Frp).

- Det er en god mulighet for meg. Jeg har lenge ønsket å jobbe innen politikk, men det er ikke alltid så lett å få jobb når man tar utdannelse i voksen alder, sier nevøen Ernst Olsen til avisen.

Ifølge regelverket er det ordføreren selv som skal utpeke sin egen rådgiver. Det skjer også uten en vanlig utlysning fordi rådgiverjobben er direkte knyttet opp til ordførerens rolle. Det betyr at man kun sitter i stillingen så lenge ordføreren gjør det.

Både opposisjonen og Høyre kritiserer ansettelsen, men jussprofessor Jan Fridthjof Bernt ved Universitetet i Bergen sier at det ikke umiddelbart er noe juridisk galt i å ansette sin egen nevø til en slik stilling.

- Hvis dette er en stilling som har karakter av å være en personlig assistent for ordføreren, er det ikke nødvendigvis de vanlige prinsippene for ansettelse i offentlige stillinger som gjelder, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media