Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergens-ordfører Trude Drevland ut i permisjon

Etter avsløringer om gratis-cruise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bergens-ordfører Trude Drevland går ut i ulønnet permisjon fra tirsdag, mens politiet vurderer undersøkelsessaken mot henne på nytt. Det opplyser Hordaland Høyre, ifølge NRK.

Politimesteren i Hordaland har fått beskjed fra statsadvokaten om å gjenoppta undersøkelsessaken mot Bergens ordfører Trude Drevland (H).

Det opplyser politimester John Reidar Nilsen i Hordaland til VG. Bakgrunnen er at det har kommet fram at politiets gransking ble avsluttet etter få dager, skriver Bergens Tidende.

Da var det blant annet ikke kjent at ordføreren hadde takket ja til et gratis, ukelangt cruise for to personer fra den tyrkiske storbyen Istanbul.

Påtaleansvarlig i saken, politijurist Ole Bjørn Mevatne, uttalte i BTs lørdagsutgave at det ikke er begått noe straffbart, fordi cruiset ikke ble gjennomført. Flere strafferettseksperter har slått fast at en slik vurdering av korrupsjonsbestemmelsen ikke holder vann.

På bakgrunn av de nye opplysningene ba politimesteren om en ny vurdering av henleggelsen fra statsadvokaten.

Førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen bekreftet mandag at han har fått brevet fra politimesteren. Han ville senere på dagen ikke kommentere beslutningen om at undersøkelsene mot ordføreren skal gjenopptas, men sier han overlater informasjonsarbeidet i saken til politiet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!