Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergens Tidende: Begjærer ny etterforskning av Søviknes-saken

Terje Søviknes har registrert begjæringen, men vil ikke kommentere ytterligere.

BEGJÆRER NY ETTERFORSKNING: I 2000 ble Terje Søviknes anmeldt voldtekt. Saken ble henlagt året etter. Nå begjærer anmelderen at saken etterforskes på nytt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEGJÆRER NY ETTERFORSKNING: I 2000 ble Terje Søviknes anmeldt voldtekt. Saken ble henlagt året etter. Nå begjærer anmelderen at saken etterforskes på nytt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som anmeldte den nåværende olje- og energiministeren Terje Søviknes (Frp) i 2000, krever nå at saken etterforskes på nytt.

Kvinnen og hennes advokat sier dette til Bergens Tidende, og mener det er tre viktige grunner til ny etterforskning: mangelfull etterforskning, uriktig henleggelse og nye bevis.

- Både mangler ved etterforskningen og valg av henleggelseskode gjør at det må stilles spørsmål ved om etterforskningen var objektiv, eller om det har vært tatt utenforliggende hensyn, sier kvinnens advokat Jannicke Keller-Fløystad.

Har registrert det

Avisa skriver at begjæring om gjenåpning av saken ble sendt 5. juni, og skal behandles av statsadvokaten i Buskerud, Vestfold og Telemark.

Søviknes uttaler at han har registrert at det er levert en begjæring.

«Jeg registrerer at det er levert en begjæring om gjenopptaking av saken fra 2001, og avventer politi- og påtalemyndighetens behandling av denne. Utover dette har jeg ikke ytterligere kommentar til saken», skriver han til Bergens Tidende via sin politiske rådgiver Christian Haugen.

Søkte erstatning

Kvinnen som hevder Terje Søviknes forgrep seg på henne da hun var 16 år, søkte i mars i år om voldsoffererstatning, ifølge Aftenposten.

Søviknes har hevdet at de to hadde frivillig sex på FpU-Landsmøtet i Langesund i år 2000, mens kvinnen sier det ikke var frivillig. Saken ble etterforsket i 2001 og henlagt som «intet straffbart forhold».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media