Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergens Tidende vil overta TV Hordaland

Styret i Bergens Tidende besluttet i dag å legge inn bud på aksjene i TV Hordaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overtakelsen av TV Hordaland er et ledd i strategien for å gjøre avisen til et multimedieselskap, heter det i en pressemelding.

Bergens Tidende eier i dag 19,8 prosent av aksjene i selskapet, der de største eierne er Strand Invest AS, med 39,5 prosent, og TV Norge som eier 25 prosent.

Administrerende direktør Didrik Munch i Bergens Tidende vil overfor NTB ikke kommentere hvilken pris aksjonærene blir tilbudt.

Lederen for redaksjonsklubben i Bergens Tidende, Tor Leif Pedersen, er skeptisk til at Bergens Tidende kjøper TV Hordaland. Klubbleder Stein S. Eriksen i TV Hordaland synes imidlertid det kan være godt å ha en stor mediebedrift i ryggen.

- Umiddelbart høres dette interessant ut. Jeg har ingen betenkeligheter. Den gjengse oppfatningen her er nok at oppkjøpet kan styrke oss. Men i forhold til faren for mediemonopol er selvsagt ikke kjøpet ideelt, sier Eriksen til Bergens Tidende.

(NTB)