Tellekaos i Bergen

Bergens valgdagsstemmer er forsinket på grunn av Sykkel-VM

- Akkurat nå er det litt texas her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptellingen av stemmene i Bergen blir forsinket på grunn av asfaltering til Sykkel-VM.

Asfaltering før Sykkel-VM
«Lurer du på hvor Bergen blir av i opptellingen? Vel, du må vente videre», skrev Bergens Tidende klokka 23:08.

Ved 23-tiden var nemlig ikke en eneste av mandagens stemmer telt opp i Bergen, kun forhåndsstemmene. Årsaken er at det asfalteres i byen før Sykkel-VM, skriver BT.

- Det har drøyet litt på grunn av trafikale problemer. På grunn av sykkel-VM asfalterer de overalt, sier Elin Solberg, valgansvarlig i Bergen kommune.

Til avisen sier hun at de første bilene med stemmer var i ferd med å komme. Deretter skal stemmene kontrolleres, scannes og fintelles før de blir resultatene lagt inn og spredt til verden.

Like før klokka 23.30 forteller Solberg til Bergensavisen at tellingen skal komme i gang «så snart de klarer».

- Jeg vil anslå at vi kommer i gang med tellingen omkring tre kvarter senere enn normalt på grunn av trafikkaoset. Akkurat nå er det litt texas her med en masse biler og folk.

- Skandale
I BTs valgstudio kaller deres egen valgekspert, Johan Giertsen, dette for en skandale. Han påpeker også at Venstres skjebne kan avgjøres i Bergen.

Sykkel-VM i Bergen varer forøvrig fra 16. til 24. september.

I skrivende stund har rundt 89 % av stemmene blitt talt opp på landsbasis. De fire borgerlige partiene beholder sitt flertall, ifølge to ulike prognoser og en valgdagsmåling. Ap ser ut til å bli valget store taper.

I Hordaland går Høyre går fram 0,5 prosentpoeng og ser ut til å bli største parti med en oppslutning på 31,8 prosent ifølge prognosen, skriver NTB.

Saken oppdateres.