SAVNET, ANTATT DØD: Dung Tran Larsen forsvant i 2007, 22 år gammel, og antas å være død. Ektemannen og hans mor, far og bror var en stund siktet for å ha drept henne, men saken ble henlagt etter bevisets stilling i 2009. Dette bildet er brukt med tillatelse. Foto: PRIVAT
SAVNET, ANTATT DØD: Dung Tran Larsen forsvant i 2007, 22 år gammel, og antas å være død. Ektemannen og hans mor, far og bror var en stund siktet for å ha drept henne, men saken ble henlagt etter bevisets stilling i 2009. Dette bildet er brukt med tillatelse. Foto: PRIVATVis mer

Bergensavisen vant sak mot Dung Tran Larsens mann og svigermor

Var saksøkt for 1,7 millioner kroner for å ha brukt bilde av den savnede kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen tingrett har frikjent avisen Bergensavisen for bruken av bilder av savnede Dung Tran Larsen. Kvinnens ektemann saksøkte avisen for 1,7 millioner kroner.

Dung Tran Larsens foreldre ga bildene til Bergensavisen (BA), men det viste seg senere at de var tatt av kvinnens ektemann og svigermor. De påberopte seg opphavsretten til bildene og krevde 1,7 millioner kroner i vederlag.

Retten har kommet fram til at bildebruken må anses som en integrert del av nyhetsrapporteringen, skriver BA i sin omtale av dommen.

«At Dung både som savnet og som mulig offer for en alvorlig forbrytelse, hadde allmennhetens interesse som nyhetssak, legger retten til grunn som utvilsomt», heter det blant annet i tingrettens begrunnelse.

- Vi er fornøyd med å ha vunnet fram i dette særdeles viktige prinsipielle spørsmålet, og vi er særlig fornøyd dommeren har lagt særlig vekt på spørsmålet om ytringsfrihet, sier sjefredaktør Anders Nyland i BA.

Tidligere har både VG og Dagbladet inngått forlik med de samme saksøkerne.

Dung Tran Larsen forsvant i 2007 og er fortsatt savnet. Ektemannen, hans mor, far og bror var siktet for drap, men saken ble henlagt av Riksadvokaten i 2009.

(NTB)