Bergensbanen åpnes for trafikk

Stengt i natt av skred og overvann.

I GANG IGJEN: Bergensbanen ble i formiddag åpnet igjen etter å ha vært stengt i natt på grunn av skred. ARKIVFOTO: SCANPIX
I GANG IGJEN: Bergensbanen ble i formiddag åpnet igjen etter å ha vært stengt i natt på grunn av skred. ARKIVFOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Bergensbanen åpnes for trafikk i ettermiddag etter å ha vært stengt gjennom natten på grunn av problemer med skred og overvann.

Et skred mellom Evanger og Bulken førte i går kveld til at jernbanestrekningen ble stengt, og pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket opplyser at det også har vært problemer med utglidning av masse under sporet.

Sent i formiddag var imidlertid skadene utbedret, og Bergensbanen kunne åpnes i 12-tiden.

En strekning på Vestfoldbanen ble i formiddag også åpnet for trafikk etter å ha vært stengt gjennom natten på grunn av skred.

Et snø- og isras mellom Oklungen og Larvik førte til stengning i går ettermiddag, og togtrafikken forbi stedet kom ikke i gang igjen før ved 10-tiden lørdag.

Også på andre jernbanestrekninger er det problemer.

På Sørlandsbanen førte et kabelbrudd til problemer med signalanlegget, og passasjerene måtte kjøres med buss mellom Vestfossen og Kongsberg.

På Dovrebanen førte arbeid med trefelling til at kjørestrømmen måtte tas i en periode i dag, og passasjerene på en del avganger måtte også her kjøres med buss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer