Bergensbanen åpnes i kveld

Brukte fem døgn på å få togvognene løs fra snømassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drøye fem døgn etter at ekspresstoget mellom Bergen og Oslo sporet av  åpner Bergensbanen for normal trafikk igjen klokken 22 mandag.

Det bekrefter vakthavende informasjonssjef Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB i 20.30-tiden mandag.

- Ja, det en glede å kunne si at det har lyktes mannskapene fra Jernbaneverket å flytte den avsporede vognen fra skinnegangen, sier Korslund.

Det som har tatt tid mandag, har vært å flytte den ene av de to avsporede vognene. Den har ligget for nær sporet til at strekningen kunne åpnes.

Mellom 20 og 25 mann fra Jernbaneverket har strevd med å få vogna vekk, og først ved 17.30-tiden fikk Korslund beskjed om at mannskapene endelig hadde klart å få bevegelse i vogna.

Dermed kan trafikken snart gå som normalt over fjellet.

- Det første passasjertoget, er nattoget fra Bergen til Oslo, sier Korslund.

Avsporingen skjedde mellom Hallingskeid og Myrdal onsdag. To av vognene er trukket til Voss, mens de to andre er blitt liggende på stedet.

FRI BANE: Sporet på Bergensbanen er endelig ryddet etter avsporingen onsdag og igjen går toget som normalt mellom Bergen og Oslo. Illustrasjonsfoto: EIVIND PEDERSEN
FRI BANE: Sporet på Bergensbanen er endelig ryddet etter avsporingen onsdag og igjen går toget som normalt mellom Bergen og Oslo. Illustrasjonsfoto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

(NTB)