Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergensbanen åpnet igjen

Koffert fant eier før bombehund søkte på Myrdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bergenbanen og Flåmsbanen ble åpnet for  trafikk igjen ved 16.50-tiden, og dagtoget fra Oslo kommer til Bergen ca. halvannen time etter opprinnelig skjema klokka 17.52.

Trafikken ble stanset etter at en "mystisk" koffert ble satt av ved Myrdal stasjon og helikopter med to polititjenestemenn og bombehund ble rekvirert fra Oslo.

Eieren var passasjer på toget, og identifiserte kofferten før bombehunden rakk å snuse på innholdet.

-Toget fortsatte til Bergen, og kom fram ikke lenge etter planlagt ankomst klokka 14.52. Det var da eieren, en ung gutt, meldte kofferten savnet

Kofferten ble satt av  ved Myrdal stasjon, lengst mulig vekk fra jernbanestasjonen opp mot Gravhalstunnelen, og  ingen tog fikk kjøre forbi. Det betyr at både Bergensbanen og Flåmsbanen var stengt inntil videre.

- Vi følger føre-var-prinsippet og har sperret av området. Lokalt politi er nå på vei opp til stasjonen, forteller Magnar Austerheim, politiadvokat ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Politiet fryktet at kofferten i verste fall inneholdt en bombe.

Myrdal stasjon ligger fem stopp fra Geilo og et stopp fra Finse.

STENGT: Myrdal stasjon er stengt for tafikk, og dermed er det full stopp på både Bergensbanen og Flåmsbanen. Arkivfoto: Andres Haakonsen / SCANPIX
STENGT: Myrdal stasjon er stengt for tafikk, og dermed er det full stopp på både Bergensbanen og Flåmsbanen. Arkivfoto: Andres Haakonsen / SCANPIX Vis mer

- Toget kom fra Oslo og var på vei til Bergen, på Myrdal stasjon satt vi av en koffert som ingen eide, før toget fortsatte videre. Deretter ringte vi politiet, sier Preben Colstrup, informasjonssjef i NSB.

- Var det ikke litt dumt å flytte på en koffert man ikke vet hva inneholder?

- Jeg var ikke på toget og var ikke med å ta denne vurderingen.

I følge Colstrup er det nå togstrekningen mellom Geilo og Voss som er stengt.

Politiet fikk melding om den herreløse kofferten klokka 13.05.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!