TOGÅPENT IGJEN: Flere ras gikk i området ved Bogelia mellom Vaksdal og Trengereid på Bergensbanen torsdag kveld før pinse Dette er samme sted som det gikk ras to uker tidligere. Foto: Inge Hjertaas, Jernbaneverket / NTB Scanpix.
TOGÅPENT IGJEN: Flere ras gikk i området ved Bogelia mellom Vaksdal og Trengereid på Bergensbanen torsdag kveld før pinse Dette er samme sted som det gikk ras to uker tidligere. Foto: Inge Hjertaas, Jernbaneverket / NTB Scanpix.Vis mer

Bergensbanen er åpen igjen - i dag kommer samferdselsministeren

Vakthold ved rasstedet i Hordaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergensbanen er åpnet for trafikk igjen mellom Vaksdal og Trengereid, etter å ha vært stengt siden torsdag.

Strekningen åpnet for godstrafikk lørdag, men har vært helt stengt for passasjertrafikk fram til klokka 07 mandag morgen, på grunn av et ras ved Boge i Hordaland torsdag.

- Nå går alt som normalt igjen, men vi har vakthold av strekningen hele tiden for å følge med, sier pressekontakt Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket til NTB.

- Trygg nok
Eksperter var på rasstedet søndag formiddag for å vurdere situasjonen, og Jernbaneverket opplyser at geologene har vurdert strekningen trygg nok for passasjertog.

Også E16 gjennom Vaksdal i Hordaland ble truffet av raset, men i motsetning til Bergensbanen vil veien tidligste åpne igjen onsdag, ifølge Statens vegvesen.

12. mai gikk det et ras på samme sted som på torsdag, men rasområdet er flere ganger større denne gangen. Et passasjertog kjørte inn i raset, men ingen ble skadd i hendelsen.

Mandag ettermiddag besøker samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og statssekretær og partikollega Bård Hoksrud rasområdet.

(NTB).