Bergensbanen holdes stengt i flere dager

- Det er helt uvirkelig at elva kan ha gått så høyt.

STENGT: Ved Bolstadøyri måtte togene kjøre sakte på grunn av flommen. Her går siste toget over flomvannet før Bergensbanen ble stengt. Foto: Vidar Herre / Hordaland / NTB scanpix
STENGT: Ved Bolstadøyri måtte togene kjøre sakte på grunn av flommen. Her går siste toget over flomvannet før Bergensbanen ble stengt. Foto: Vidar Herre / Hordaland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bergensbanen ble tirsdag stengt mellom Bulken og Dale på grunn av enorme vannmengder. Siden har banen forblitt stengt på grunn av flomvannet.

Omfattende skader Etter hvert som vannet trakk seg tilbake i løpet av onsdagen, fikk Jernbaneverket oversikt over skadene, som skulle vise seg å være omfattende etter flommen.

Konklusjonen er at banen kan forbli stengt lenge.

- Det er omfattende skader, som det vil ta tid å utbedre, sier pressevakt i Jernbaneverket, Ragnhild Aagesen, til Dagbladet.

Arbeidet er nå i fullt gang med å få åpnet banen igjen så fort som mulig.

- Det er særlig på tre delstrekninger at vi må inn og gjøre mye arbeid for å få banen klar for trafikk igjen, sier prosjektleder i Jernbaneverket vest, Karl Morten Undal i en pressemelding.

- Uvirkelig Undal sier at det vil ta flere dager å få reparert skadene.

- Det er helt uvirkelig at elva kan ha gått så høyt, sier han og legger til:

- Når vi ser hvor enorme vannmasser som har kommet så er vi nesten forundret over at banen har klart seg så bra som den tross alt har gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer