Bergensbanen kan være stengt i flere dager

Satt ut av spill av brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brannen i snøoverbygget mellom Hallingskeid og Fagernut på Bergensbanen er nå slukket, men det kan gå flere dager før togtrafikken kan gjenopptas.

- Brannen er slukket, men vi er fortsatt på stedet for å forsikre oss om at det ikke blusser opp igjen, opplyser David Skjørven, brannsjef i Voss kommune til Dagbladet.no.

Et anleggsfirma er nå på vei opp for å rive ned det nedbrente snøoverbygget slik at banen kan ryddes fortest mulig, men brannen får omfattende konsekvenser for togtrafikken.Store skader


I tillegg til overbygget er selve kjørekabelen på stedet ødelagt, det kan også være skader på flere viktige kommunikasjonskabler og en høyspentledning.

- Det er foreløpig umulig å si når Bergensbanen kan åpne igjen. Men det blir i hvert fall ikke i dag. Men vi håper at helgetrafikken kan gå som normalt, informasjonssjef i Jernbaneverket region vest, Inge Hjertaas, til NTB.

Hele Finse er for øyeblikket uten strøm.

- Vi har vært uten strøm siden 12.30-tiden fordi høyspentledningen langs skinnene er rammet. Beskjeden vi har fått er at det skal være i orden til klokken 20 i kveld, sier en Finse-turist til Dagbladet.no.

Buss for tog
NSB setter opp buss for tog på deler av strekningen til banen kan tas i bruk igjen.

* Følg NSBs trafikkoppdateringer her.

- Det går tog fa Oslo til Ål og fra Bergen til Voss. Mellom Ål og Bergen må vi kjøre buss. Vi klarer å betjene alle stasjoner bortsett fra Finse, opplyser informasjonssjef i NSB Preben Colstrup.

- Nattoget vil gå uten sovevogner. De som ønsker å avlyse reisen av den grunn vil får refundert billetten hos NSB. De som har kjøpet soveplass, men likevel ønsker å reise vil få refundert soveromstillegget, sier han.

BRANN Brannen i snøoverbygget mellom Hallingskeid og Fagernut på Bergensbanen har satt toget ut av spill. I tillegg er hele Finse uten strøm.