Bergensbanen sperret av ras

Og Sørlandsbanen har trøbbel i uværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bergensbanen er sperret av et stort jord- og steinras ved Myrdal stasjon, mens deler av Sørlandsbanen er stengt på grunn av uvær.

Store mengder leire, jord og stein dekker jernbanesporet ved Myrdal stasjon etter at det gikk et ras rundt klokken 15.40, melder NRK. Bergensbanen er stengt som følge av dette.

- Togene fra Bergen snur nå på Voss, mens togene fra Oslo snur på Ål. Vi vet ikke når sporet kan åpnes igjen, sier kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB til NTB.

3 meter høyt Ifølge Jernbaneverket hadde raset solide dimensjoner.

- Jord- og steinmassene har lagt seg i 3 meters høyde over jernbanesporet. Vi vet foreløpig ikke hvor bredt raset er, sier informasjonsrådgiver Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket til NTB.

Det skal ikke ha vært verken tog eller mennesker i området da raset gikk, men det tok med seg et snøoverbygg ved vognhallen. Raset ble oppdaget av en stasjonsmedarbeider på Myrdal.

Kan ta dager Ifølge Aagesen er det for tidlig å si hvor lang tid det vil ta å rydde sporet, men omfanget gjør at det kan ta flere dager.

- Dessuten må geologer tilkalles for å vurdere situasjonen, blant annet faren for flere ras, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer