Bergensbanen stengt - NSB får ikke tak i busser

Ber folk finne alternative transportløsninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bergensbanen er fortsatt stengt etter at et lokaltog rev ned kjøreledningen og ble stående fast i en tunnel ved Dale i Hordaland onsdag kveld.

NSB får ikke tak i busser og ber folk finne alternative transportløsninger.

NSB har hele natt til torsdag jobbet med å få tak i busser både mellom Bergen og Arna og videre til Voss og Oslo, men uten å lykkes, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til NRK.

- Vi har ikke fått et eneste napp. Det er veldig vanskelig å få tak i busser, så dette er krise, sier Myhre og kommer med følgende oppfordring til de reisende:

- Nå er vi nødt til å be folk om å finne andre løsninger på transport til og fra jobb. Hvis man har andre muligheter, for eksempel til å ha hjemmekontor i dag, så anbefaler vi det, sier Myhre.

På NSBs hjemmeside står det at følgende toglinjer blir berørt av hendelsen:    Oslo S-Bergen-Oslo SBergen-Voss-BergenBergen-Myrdal-Bergen

Kjøreledning Problemet startet onsdag kveld da et tog rev ned kjøreledningen og ble stående bom fast i den åtte kilometer lange tunnelen Trollkona mellom Dale i Vaksdal og Bolstadøyri i Voss. Da toget skulle trekkes ut av tunnelen oppsto flere skader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer