Bergensbanen stengt - NSB får ikke tak i busser

Ber folk finne alternative transportløsninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergensbanen er fortsatt stengt etter at et lokaltog rev ned kjøreledningen og ble stående fast i en tunnel ved Dale i Hordaland onsdag kveld.

NSB får ikke tak i busser og ber folk finne alternative transportløsninger.

NSB har hele natt til torsdag jobbet med å få tak i busser både mellom Bergen og Arna og videre til Voss og Oslo, men uten å lykkes, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til NRK.

- Vi har ikke fått et eneste napp. Det er veldig vanskelig å få tak i busser, så dette er krise, sier Myhre og kommer med følgende oppfordring til de reisende:

- Nå er vi nødt til å be folk om å finne andre løsninger på transport til og fra jobb. Hvis man har andre muligheter, for eksempel til å ha hjemmekontor i dag, så anbefaler vi det, sier Myhre.

På NSBs hjemmeside står det at følgende toglinjer blir berørt av hendelsen:
  
Oslo S-Bergen-Oslo S
Bergen-Voss-Bergen
Bergen-Myrdal-Bergen

Kjøreledning Problemet startet onsdag kveld da et tog rev ned kjøreledningen og ble stående bom fast i den åtte kilometer lange tunnelen Trollkona mellom Dale i Vaksdal og Bolstadøyri i Voss. Da toget skulle trekkes ut av tunnelen oppsto flere skader.

Presseansvarlig Harry Korslund sier at selve hendelsen forløp på udramatisk vis, og at det ikke var fare for personskader.

- Kjøreledningen lå delvis over taket, og i slike situasjoner er vi særlig opptatt av å ivareta sikkerheten og unngå at noen kommer i kontakt med høyspentledningen. Mannskapet om bord er godt drillet i slike situasjoner, sa han til Dagbladet i går.

Det vil gå lokaltog mellom Bergen og Arna, men all annen togtrafikk er foreløpig innstilt.

Åpning klokka 12 De 130 passasjerene i lokaltoget som kjørte seg fast, måtte bli om bord i toget i to timer. Jernbaneverket opplyser at prognosen for åpning av strekningen Dale-Voss er torsdag klokka 12.

Også på Meråkerbanen er det torsdag problemer etter ras og utglidning av masse. Det betyr at banen er stengt mellom Kopperå og Storlien.

(NTB/Dagbladet)