Bergensbanen stengt etter ras og uvær

Nattogene til Oslo og Bergen er innstilt som følge av at Bergensbanen må stenge på grunn av uvær og ras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et dagtog på vei fra Oslo til Bergen står fast på Haugastøl stasjon etter at et snøras gikk over linjen mellom Myrdal og Mjølfjell i kveld.

- Jernbaneverket har stengt Bergensbanen etter flere ras på linjen, og grunnet det ekstremt dårlige været velger vi å innstille nattogene, opplyser vakthavende informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til NTB.

Alle veier mellom øst og vest i Norge er stengt som følge av dårlig vær, og dermed kan ikke NSB tilby noen alternativ transport.

- De reisende vil få refundert billettene sine, opplyser NSB.

Dagtoget på vei fra Oslo til Bergen med mellom 100 og 150 passasjerer, som i flere timer har stått fast på Haugastøl stasjon, blir snudd, og NSB vil forsøke å få passasjerene innkvartert i Hallingdals-området.

Raset mellom Myrdal og Mjølfjell har gått over jernbanelinjen og snømengdene er så store at de når opp til kjøreledningen på banen. Jernbaneverket har også fått melding om flere andre snøras av mindre karakter på linjen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer