JERNBANE

Bergensbanen stengt etter tunnelbrann

Ikke meldt om personskader

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet melder på Twitter at Bergensbanen er stengt inntil videre. Grunnen er en «liten brann» i en tunnel ved Trengereid i Arna bydel i Bergen.

Det er ikke meldt om personskader.

Usikkert hvor lenge tunnelen blir stengt
Operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Eivind Hellesund, forteller at brannvesenet har begynt å slokke brannen. Men hva som har startet brannen er fortsatt ikke bekreftet.

- Det er litt usikkert, men den er i taket av tunnelen forbundet med kjøreledningen til toget, og sannsynligvis noen isolasjonsmatter. Men vi er ikke sikre enda, sier Hellesund til Dagbladet.

Lørdag skal tusenvis av ritt-deltakere sykle mellom Bergen og Voss.

- Blir det langvarig kan det komme på noen problemer. Men hvor lenge tunnelen blir stengt er vanskelig å si, sier han og legger til:

- Vi får håpe det ordner seg og at sykkelrittet går sin gang.

Ikke dramatisk, men ubehagelig
Håkon Myrhe, Pressetalsperson ved NSB Persontog, forteller at NSB er i full gang med å håndtere situasjonen.

- Et av våre tog så at det kom røyk ut av tunnelen, stanset toget og rygget det ut av situasjonen. Så meldte lokfører ifra til brannvesen, politi og Bane NOR. Det var ikke dramatisk, men ubehagelig selvsagt, sier han.

Bergens Tidende skriver at nattoget hadde med seg rundt 400 passasjerer.

Myhre forteller at passasjerene ikke skal ha lagt merke til noe annet enn at toget stanset og rygget ut. Nå skal de fraktes videre i buss.

- Det tar dessverre litt tid, men vi jobber nå med å frakte passasjerene videre i buss. Hvor lenge tunnelen blir stengt er det for tidlig å svare på, sier han.

Dagbladet kommer tilbake med mer.