Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergensbanen stengt mellom Geilo og Ål

Skinnegangen i løse lufta etter kraftig regnskyll.

 HAR SKJEDD FØR:  Bergensbanen har blitt rammet av flom og skinner i løse lufta tidligere også - her på Gol forsommeren 2004. I går kveld tok et voldsomt lokalt regnskyll deler av grunnen under skinnegangen mellom Geilo og Ål. Togpassasjerer blir fraktet rundt rasstedet med buss resten av uka. ARKIVFOTO: BIRGER MORKEN, SCANPIX.
HAR SKJEDD FØR: Bergensbanen har blitt rammet av flom og skinner i løse lufta tidligere også - her på Gol forsommeren 2004. I går kveld tok et voldsomt lokalt regnskyll deler av grunnen under skinnegangen mellom Geilo og Ål. Togpassasjerer blir fraktet rundt rasstedet med buss resten av uka. ARKIVFOTO: BIRGER MORKEN, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et særdeles kraftig lokalt regnvær i nedre del av Hallingdal har skylt vekk grunnen under en bit av skinnegangen til Bergensbanen.

Togstrekningen mellom Geilo og Ål vil være stengt resten av uka.

Strekningen forventes åpnet for ordinær trafikk mandag 11. juli, opplyser Jernbaneverket onsdag morgen.

Inntil videre må passasjerene ta buss mellom Geilo og Ål.

I løse lufta -30 meter av skinnegangen henger i løse lufta etter at massen under er skylt vekk av det voldsomme regnet, sier pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til NTB.

Jernbaneverket følger nøye med på værmeldingene for å forhindre slike hendelser, men av og til kan det komme lokale værtyper som ikke er meldt.

Det skjedde tirsdag kveld, og like etter klokka 22 kom meldingen om at Bergensbanen var rammet.

(NTB).