Bergensduo vil kjøpe Brann for en krone

Bergensduoen og eiendomsutviklerne Knut Jørgen Hauge og John Einar Thorbjørnsen står bak tilbudet om å kjøpe alle aksjene i Brann for 1 krone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svarfristen ble satt til førstkommende mandag klokka tre. Om duoen i selskapet Vågen Brygge Invest ikke får to tredeler av aksjene, vil tilbudet bortfalle, skriver bt.no.

De ukjente investorene har de siste årene bygget seg opp i eiendom i Bergen. Selskapet hadde i fjor bokførte eiendeler på til sammen 65,2 millioner kroner, der 61,5 millioner var bundet i fast eiendom.

- Dette er en investering vi vil gjøre både med hjerne og med hjerte. Formålet er å løse floken som er oppstått. Vi vil bare skape vinnere. De eneste som vil tape på dette er de eksisterende aksjonærene, men de har tapt allerede. Slik jeg tolker signalene fra Brann-ledelsen, er de praktisk talt konkurs. Nå driver de tilsynelatende på kreditors regning, sier duoen til bt.no.

Selskapene deres har i år byggemeldt til sammen 215 leiligheter i flere boligprosjekter i Bergen sentrum.

- Vi vil ta noen grep slik at Sportsklubben skal kunne satse. ASA har, slik vi ser det, ingen tillit hos Handelsbanken, og de har heller ikke gjort noe med det potensialet som ligger i stadion. Det er ufattelig at et bygg som de selv verdsatte til 70 millioner kroner for tre år siden, plutselig ikke er verdt mer enn 15 millioner, særlig når vi tenker stigningen i eiendomsmarkedet i samme periode, sier Hauge og Thorbjørnsen.

(NTB)