Bergenser (27) ville drepe Frp-Ellingsen

Etter TV 2-debatt om fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann sa rett ut hva han mente om å bruke penger på ettervern og oppfølging av straffedømte da han i april var med i en debatt i TV 2-programmet «Tabloid».

- Jeg sa noe sånt som at det er viktigere å bruke pengene på dem som er utenfor fengslene, enn dem som sitter i inne, sier Jan Arild Ellingsen til Dagbladet.

- Samtidig gjorde jeg det klart at det er andre oppgaver samfunnet bør bruke penger på. For meg er det viktigere å bruke pengene på ofrene, enn de innsatte i fengslene, sier Ellingsen.

Drapstrussel

Umiddelbart etter TV-debatten sjekket Ellingsen e-posten sin. Der lå det en mail fra en ukjent person. Kort tid etter kom en ny e-post fra samme avsender.

- Til sammen fikk jeg tre e-poster. Det ble skrevet rett ut at jeg skulle slås i hjel, sier Ellingsen.

- Hvordan oppleves det å bli drapstruet?

- Det var en ny opplevelse. Jeg oppfattet det nok som mer spesielt enn ubehagelig, sier Ellingsen.

Bergenser (27) ville drepe Frp-Ellingsen

Avhørt

Drapstruslene kom noen uker etter at Ellingsens partikollega Per Sandberg og SV-politiker Hallgeir Langeland ble overfalt på gata i Oslo.

- Siv Jensen innskjerpet etter overfallet på Sandberg at alle slike forhold skal anmeldes, sier Ellingsen.

Dagen etter drapstruslene tok han kontakt med sikkerhetssjef Gerrit Løberg på Stortinget, som ba ham anmelde forholdet til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- Jeg ble avhørt som fornærmet av en PST-etterforsker. Saken ble sendt videre til i Bergen, etter at de fant ut hvem som hadde sendt drapstrusselen. Deretter fikk jeg en forespørsel fra PST i Bergen om jeg ville vitne, sier Ellingsen.

Straffet tatt

Etter får dager kunne PST på Vestlandet pågripe en 27 år gammel mann fra Bergen.

- Saken er under etterforskning. Vi arresterte en bergenser 7. mai. Etter å ha erkjent de faktiske forhold, ble han løslatt, sier politiinspektør Øyvind Tenold i PST i Bergen.

SKULLE DREPES: Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (Frp) ble drapstruet etter at han sa hva han mente om bruk av offentlige midler på ettervern av innsatte i norske fengsler. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
SKULLE DREPES: Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (Frp) ble drapstruet etter at han sa hva han mente om bruk av offentlige midler på ettervern av innsatte i norske fengsler. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen Vis mer

Den trusselsiktede 27-åringen er godt kjent av politiet fra tidligere straffesaker. Han skal være straffet for flere forbrytelser, men ingen alvorlige saker.

Etter at han ble siktet har mannen byttet advokat flere ganger. Det har vært umulig for Dagbladet å få kontakt med 27-åringen.

Etter det Dagbladet erfarer, skal 27-åringen ha forklart at han ble kraftig provosert av Jan Arild Ellingsens meninger om innsatte og bruk av offentlige penger på ettervern.

PST i Bergen har blant annet beslaglagt datamaskinen til mannen.

- Siktede har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier politiinspektør Øyvind Tenold i PST til Dagbladet.