Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergenser (37) dømt for fyllekjøring med gressklipper. Kjørte 50 meter før det gikk galt

Hadde 2,53 i promille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag måtte en mann i 30-åra møte opp i Bergen tingrett tiltalt for å ha vært bak rattet på sin nyinnkjøpte gressklippertraktor med en promille på 2,53, skriver Bergensavisen.

Hendelsen skjedde i et boligfelt Fyllingsdalen 6. juli i fjor, og i tingretten erkjente mannen å ha fyllekjørt med gressklipperen.

Han fortalte dommeren at han hadde drukket to sterke drinker denne dagen, og at han deretter bestemte seg for å teste ut gressklipperen han nettopp hadde kjøpt.

Men jomfruturen varte ikke særlig lenge. Bergenseren kjørte 50 meter før han krasjet i en helling hvor gressklipperen veltet. Mannen kom seg fra ulykka med noen kutt i ansiktet som måtte sys, mens plastdelen på panseret på gressklipperen sprakk.

I formildende retningen la retten vekt på at mannen kjørte gressklippertraktor over kort avstand med lav hastighet, men at promillen var urovekkende høy.

«I skjerpende retning vektlegger retten at det er snakk om svært høy promille, og at kjøringen endte med at siktede påførte seg selv personskade», skriver Bergen tingrett.

Ifølge bergenserens forklaring var det ingen andre i nærheten, og kjøringen foregikk på privat område.

«Tilfellet framstår derfor mindre alvorlig enn normaltilfellene ved promillekjøring, hvor det er brukt bil på offentlig vei med det fare- og skadepotensial dette medfører», står det i dommen.

38-åringen ble dømt til 18 dager betinget fengsel, men må betale en bot på 25 000 kroner.

Hele Norges coronakart