Bergenser eksporterer kristen-harselas

Nettstedet herregud.com åpnet for to år siden. Mens opphavsmannen trues med sivilt søksmål, er siden som harsellerer med konservative kristne blitt så populær at den eksporteres til halve Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergenseren Einar Irjan Ananiassen fant sin inspirasjon i Levende Ord-pastor Enevald Flåten sin preken om at «griser vet bedre enn homofile». Han kjøpte domenet herregud.com, og åpnet nettbaserte Svevende Ord Bibelsenter i desember 1999. Et år etter rundet siden 300 000 treff, og Ananiassen harsellerer nå for en «menighet» på 2000, skriver Bergensavisen.

Ananiassens versjon av de konservative kristnes syn på homofili, partnerskap, onani og svovelprekener er så populær at konseptet allerede er eksportert til Sverige, USA og Spania. Snart får Finland og Tyskland sine egne versjoner.

- Jeg hadde vel ikke trodd at dette skulle bli såpass svært. Men det er moro at trafikken er så stor, sier Ananiassen til BA.

Den svenske utgaven er allerede etablert med egen redaksjon, underlagt Ananiassen. En amerikaner har tilbudt seg å oversette sidene til engelsk og spansk. Men bergenseren er ikke som andre nettgründere hva inntekt angår.

- Jeg blir ikke rik av dette her. 1000 daglige treff gir meg 30 kroner. Jeg har ikke engang tort å regne på timebetalingen, sier han.

Han innrømmer at det han driver med er gudsbespottelse og harselas med de kristne.

- Ja, det er det klart det er. Jeg har i utgangspunktet full respekt for kristne mennesker. Men når enkelte kan tillate seg å mene at homofili er en sykdom, og at alle som ikke tror havner i det evige helvete, da har det gått for langt. Jeg synes heller ikke mye om at kristne skal reise verden rundt og fortelle alle andre at det de tror på er feil, sier han til BA.