Bergenser fikk bank av biff

En illsint okse klarte nesten å sette hornene i journalistene Dag Bjørndal (46) og Arild Hamre (45) fra Bergensavisen (BA).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TERCEIRA/AZORENE (Dagbladet): Bjørndal hoppet tre-fire meter ned i sikkerhet og ble for et øyeblikk slått bevisstløs.

På reportasje

-  En skikkelig bullshitopplevelse, sier BA-reporteren.

Dramatikken utspant seg da BA-journalistene skulle lage reportasje om den lokale utgaven av okseløp som utspiller seg en rekke steder på øya Terceira. Torsdag kveld var Bjørndal og Hamre på plass sammen med tusenvis av andre tilskuere da okse 083 ble sluppet løs i landsbyen Sâo Mateus de Celheta.

Mens Bjørndal hoppet, valgte Hamre å bli sittende ytterst på den høye muren og håpet at den frådende oksen heller ville angripe et annet mål. Strategien var vellykket og oksen fortsatte nedover gata i folkemengden.

Sterke smerter

Etter det flere meter høye hoppet ble Bjørndal raskt tatt hånd av ambulansepersonell som kom kjørende med blålys og sirene. I første omgang ble den forslåtte journalisten værende igjen på arenaen. Utover kvelden ble smertene så sterke at han måtte til undersøkelse på sykehuset i Angra Do Heroismo.

Røntgenundersøkelser av hodet og ryggen avdekket ingen alvorlige skader men han hadde fått seg en svært kraftig smell da han landet på beina i en potetåker.

 SÅ RØDT : Oksen står klar til å angripe. Arild Hamre sitter på muren (t.v.). Kort etter hopper Dag Bjørndal (i midten) ned bak muren. Alle foto: Eivind Pedersen
SÅ RØDT : Oksen står klar til å angripe. Arild Hamre sitter på muren (t.v.). Kort etter hopper Dag Bjørndal (i midten) ned bak muren. Alle foto: Eivind Pedersen Vis mer

-  På sykehuset så jeg en annen tilskuer som også hadde blitt skadd. Den overstadig berusede mannen var blodig og hadde et kjempestort kutt i hodet, forteller Bjørndal til Dagbladet.

STUT OG KJØR: Like etter angriper oksen en lokal mann.
HOPPET I POTETÅKER: Sterkt forslått, men uten bruddskader, blir Dag Bjørndal tatt hånd om av ambulansepersonell.