Bergenser pusset opp for 630 millioner

Den bergenske eiendomsutvikleren Tore Odfjell jakter nå nye prosjekter.

Tore Odfjell er ikke redd for å bruke store summer på oppussing. Foto: Ingvild Bruaset.
Tore Odfjell er ikke redd for å bruke store summer på oppussing. Foto: Ingvild Bruaset.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi er glad vi har hovedvekten av våre bygg sentralt i Bergen, hvor utleiemarkedet har holdt seg rimelig godt, sier adm. direktør og eier Tore Odfjell i Odfjell Eiendom i et intervju med Finansavisen.

Selskapet har en eiendomsportefølje på rundt 100.000 kvadratmeter i Bergen, og den største enkelteiendommen er Nygårdsporten, tre bybanestopp fra Torgallmenningen. Siden 2014 har det pågått en storstilt renovering av bygget som tidligere huset Høgskolen i Bergen.

Kostbar oppussing

Ifølge Finansavisen har ombyggingen kostet tett opptil en halv milliard kroner. Og det er denne ombyggingen som preger tallene for 2015, hvor resultatet før skatt endte på minus 77 millioner kroner for konsernet Odfjell Eiendom. Selskapet omsatte i fjor for 267 millioner kroner.

- I fjor utgiftsførte vi 110 millioner kroner knyttet til dette prosjektet, men nå er prosjektet straks avsluttet, forteller Odfjell til Finansavisen.

Jakter nye prosjekter

Som Finansavisen omtalte i fjor høst er Odfjell i gang med sitt første hotellprosjekt, i Torgallmenningen 2 i Bergen sentrum, sammen med Kjell B. Smørås. Sistnevnte eier Augustin Hotel og Grand Hotel Terminus i Bergen. Torgallmenningen 2 eies av Odfjell Eiendom, og det blir nå bygget om for 130 millioner kroner.

- Jakter dere flere eiendomskjøp?

- Nå har vi fullført den store utbyggingen i Nygårdsporten og er snart ferdig med hotellet, så vi begynner å få tid og kapasitet til å se etter nye objekter. Men vi ønsker ikke et rent yield-case med høy prising, det må være noe som krever mer innsats og som har potensial som vi kan ta ut, avslutter Odfjell.

Andre økonominyheter:
«Ukjent» nordmann god for 20 milliarder kroner
Donald Trump fikk nei - milliardær fra Larvik fikk ja