Bergenser slo ned politimann

- Jeg trodde han var Vålerenga-supporter, forklarte 22-åringen i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 22 år gammel bergenser er i Bergen tingrett idømt 90 dagers fengsel etter en voldsepisode utenfor Champions sportsbar i forkant av kampen mellom Brann og Vålerenga 2. august i fjor, skriver BA.

Tiltalte startet kvelden med 6-7 halvlitere øl på Fotballpuben, før han gikk til Champions i Strandgaten, der tilreisende Vålerenga-fans var i gang med sin oppladning til kampen.

Casuals-gjeng

22-åringen var i følge med 15-20 andre personer, ifølge politibetjenten en gjeng fra det voldelige «casuals»-miljøet.

De nærmet seg Vålerenga-supporterne mens de ropte «fuck you» og «kill\'em all».

Politimannen var ikke uniformert, men nærmet seg gjengen med tjenestebeviset foran seg mens han ropte at han var politimann. Han ba gjengen trekke over til den andre siden av gata for å unngå en konfrontasjon. De første i følget fulgte oppfordringen, mens 22-åringen fortsatte rett mot den 40 år gamle politimannen og plantet knyttneven hardt i ansiktet hans.

- Jeg trodde jeg slo en VIF-supporter, jeg visste ikke at han var politimann, forklarte 22-åringen i tingretten.

Dømmes som edru

Politimannen hadde på seg blå t-skjorte, og kunne kanskje forveksles med en Vålerenga-supporter av en beruset person. Men i domstolene er ikke selvforskyldt rus noen unnskyldning. Man dømmes som om man var edru. Retten konkluderer i dommen med at en edru person neppe ville oversett at politimannen både viste tjenestebeviset og ropte at han var politimann.

Politimannen fikk kuttskader, smerter og hevelse i leppene etter slapet. 22-åringen ble dømt for grov og uprovosert vold mot en offentlig tjenestemann.