Bergensere rundstjeles på byen

Fulle bergensere er lette offer for langfingrede tyver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kredittkort, mobiltelefoner, lommebøker og nøkler. Fulle og uoppmerksomme bergensere rundstjeles på nattklubb. Problemet er blitt så stort at politiet har sett seg nødt til å sette i gang en informasjonskampanje, skriver Bergens Tidende.

Sammen med utelivsbransjen har de trykket opp gule plakater som skal henge godt synlig på utestedene i byen. Der blir publikum ettertrykkelig oppfordret til å se til verdisakene sine.

- Denne type tyveri har tatt av de siste årene. Tyverier fra utesteder utgjør 10 prosent av det totale antallet forbrytelser i Bergen. Da sier det seg selv at problemet er vanvittig stort, sier politioverbetjent Karsten Hellevik, leder for allmennseksjonen ved Sentrum politistasjon til Bergens Tidende.

Bare i august måned registrerte politiet i Bergen 90 tyverier fra utesteder. Totalt i år er tallet oppe i 600. Tar man med alle tilfellene som ikke blir anmeldt, er tallet mye høyere. Politiet frykter at de kan få inn over 1.000 anmeldelser i løpet av 2005.

- Jeg kan ikke si annet enn at folk må være forsiktige. Hold alltid verdisakene under oppsikt. Vesker forsvinner uten at gjestene merker noe. Etterpå finner man dem igjen på toalettet - tømt for verdisaker, sier Hellevik.

80 prosent av tyveriene skjer mellom midnatt og 04.00. Naturlig nok siden folk blir mer løsslupne utover kvelden.

Bare fem prosent av alle tyveritilfellene som blir anmeldt, blir oppklart.

- Det er svært vanskelig å etterforske disse sakene. Om vi skal løse problemet, må vi drive forebyggende virksomhet, sier Hellevik.