ARKIVFOTO: Erik Johansen / NTB Scanpix
ARKIVFOTO: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Bergenserne mangler 10 millimeter på å sette ny nedbørsrekord

Værmeldingen gir ikke mye håp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Målestasjonen Florida i Bergen sentrum er usle ti millimeter unna ny nedbørsrekord. Værmeldingen tyder på at de ikke kommer.

- Vi kan håpe på noen ekstra millimeter i natt, lyder oppmuntringen fra statsmeteorolog Kristin Seter til Bergensavisen.

Værmeldingen de neste dagene byr på rikelig med nedbør de kommende dagene, men mesteparten er ventet etter at det offisielle væråret 2017 er omme.

Har meteorologene rett, blir dermed rekorden fra 2015 stående. Da falt det 3101,7 millimeter nedbør i Florida, mot 3081,3 så langt i år. Tallet ble innhentet klokken 07 fredag morgen - og lørdag har det stort sett vært oppholdsvær.

- Det skal komme en hel del på nyttårsaften, men det hjelper ikke om det kommer etter klokken 07, sier Seter til avisen.

Ny nedbørsrekord er imidlertid målt flere steder. I Straumøy er det målt 2434,2 millimeter allerede i år, over 200 millimeter mer enn i fjor. I Rosendal, Hatlestrand og Frøyset er det også målt nye rekorder.

Ved Gullfjellet er det målt 5041,5 millimeter nedbør - nærmere to meter mer enn i sentrum. Der har imidlertid ikke meteorologene begynt med rekorder, ettersom målestasjonen har vært i drift i for kort tid.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer