Bergenserne mangler 10 millimeter på å sette ny nedbørsrekord

Værmeldingen gir ikke mye håp.

ARKIVFOTO: Erik Johansen / NTB Scanpix
ARKIVFOTO: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Målestasjonen Florida i Bergen sentrum er usle ti millimeter unna ny nedbørsrekord. Værmeldingen tyder på at de ikke kommer.

- Vi kan håpe på noen ekstra millimeter i natt, lyder oppmuntringen fra statsmeteorolog Kristin Seter til Bergensavisen.

Værmeldingen de neste dagene byr på rikelig med nedbør de kommende dagene, men mesteparten er ventet etter at det offisielle væråret 2017 er omme.

Har meteorologene rett, blir dermed rekorden fra 2015 stående. Da falt det 3101,7 millimeter nedbør i Florida, mot 3081,3 så langt i år. Tallet ble innhentet klokken 07 fredag morgen - og lørdag har det stort sett vært oppholdsvær.

- Det skal komme en hel del på nyttårsaften, men det hjelper ikke om det kommer etter klokken 07, sier Seter til avisen.

Ny nedbørsrekord er imidlertid målt flere steder. I Straumøy er det målt 2434,2 millimeter allerede i år, over 200 millimeter mer enn i fjor. I Rosendal, Hatlestrand og Frøyset er det også målt nye rekorder.

Ved Gullfjellet er det målt 5041,5 millimeter nedbør - nærmere to meter mer enn i sentrum. Der har imidlertid ikke meteorologene begynt med rekorder, ettersom målestasjonen har vært i drift i for kort tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer