Bergenserne tester hjernen

BERGEN (Dagbladet): Vil du vite hva som foregår under topplokket ditt, berøre en ekte hjerne eller bivåne en hjernedissekering? Fra i dag har bergensere og tilreisende en unik sjanse til å bli kjent med sin egen hjerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

200000 dansker har gjort det, og nå kan også du få testet hvordan hjernen din fungerer dersom du er innom Bergen i perioden fram til 18. oktober. Bergen er eneste by i Norge som får arrangere verdens størte interaktive utstilling, «Hjernen». I Danmark var publikumstilstrømmingen tidvis så stor at arrangørene stengte dørene for å slippe publikum inn puljevis.

Test personligheten

Ærverdige Logen i Bergen sentrum er forvandlet til en stor hjerne, der publikum, både store og små, kan bevege seg rundt og teste rundt 75 aktiviteter. Dette er hjerneforskning, tatt ut av laboratoriet og folkeliggjort på en enkel, fascinerende og lærerik måte for hele familien.

Her kan du teste din kort- og langtidshukommelse, se bilde av din egen hjerne og sammenlikne den med partnerens, teste din personlighet og intelligens, oppleve din egen søvn mens du er våken, eller rett og slett berøre en ekte hjerne.

Se hvilke deler av hjernen vi bruker til hva, og hvor vi finner vår indre tale- og følelsessans. Vil du kikke på nerveceller i stor forstørrelse, kan du finne ut hva det betyr å utføre hjernegymnastikk.

Er du fordomsfull?

I flere aktiviteter kan du teste hvor «fordomsfull» du er. Videre hvor lett en computer kan lure deg. Du kan bli satt i spesielle stemninger av enkelte lyder, og evnen til å se farger forsvinner. Du kan se skygger som ikke eksisterer, og oppleve at hjernen kan bli lurt av følelsene dine. Og prøve å klatre opp en spesiell stige og oppleve deg sjøl som meget ustødig, selv om du er edru.