Bergenserne vil gjenreise Pepperkakebyen

Mobiliserte til en ny bakerunde.

MOBLISERER: Hærverket på Pepperkakebyen i Bergen har opprørt bergenserne, som søndag mobiliserte til en ny bakerunde slik at Pepperkakebyen kan åpnes som planlagt førstkommende fredag. Foto: SCANPIX
MOBLISERER: Hærverket på Pepperkakebyen i Bergen har opprørt bergenserne, som søndag mobiliserte til en ny bakerunde slik at Pepperkakebyen kan åpnes som planlagt førstkommende fredag. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Hærverket på Pepperkakebyen i Bergen har opprørt bergenserne, som søndag mobiliserte til en ny bakerunde slik at Pepperkakebyen kan åpnes som planlagt førstkommende fredag.

Bare noen timer etter at barn i Bergen la sin sjel i å pynte nærmere 650 pepperkakehus lørdag, ødela vandaler mesteparten natt til søndag.

- Noen har tatt seg inn i Bypaviljongen på Torgallmenningen og gått berserk. De har knust hundrevis av flotte pepperkakehus, sprøytet ut innholdet i et brannslukkingsapparat og tømt ut maling inne i teltet. Det så forferdelig ut da vi kom dit søndag morgen, sier daglig leder i Bergen Sentrum, Steinar Kristoffersen, til NTB.

Førjulstradisjon

Hvert år før jul pynter barna i byen flere hundre pepperkakehus som stilles ut i et telt på Torgallmenningen i Bergen sentrum. Lørdag gikk det med store mengder melis og pynt til årets over 600 kakehus. Folk arbeidet til rundt klokken fire natt til søndag, og de første var på plass igjen i sjutiden for å gjøre alt i stand til åpningen av Pepperkakebyen førstkommende fredag. Hærverket må derfor ha skjedd i timene mellom fire og sju, ifølge Kristoffersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer