Bergensforskere kan løse flymysterium

Bergen (NTB): Forskere ved Chr. Michelsen Research i Bergen har fått i oppdrag å finne årsaken til eksplosjonen i drivstofftanken på Boeing 747-flyet som styrtet utenfor New York 17. juli i fjor, melder Bergens Tidende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

230 mennesker - to av dem fra Norge - mistet livet da TWA-flyet eksploderte i luften 11 minutter etter at det tok av fra flyplassen. I dag er det enighet om at ulykken skyldes en gasseksplosjon i flyets drivstofftank. Tidligere verserte det teorier om terrorangrep, og at flyet hadde hatt ulovlige sprenglegemer om bord.

Chr. Michelsen Research, en forskningsinstitusjon som eies av Chr. Michelsens Institutt og Universitetet i Bergen, skal finne ut hvor i drivstofftanken eksplosjonen oppsto.

- Når det er klart, kan man lokalisere tennkilden og forsikre seg mot at lignende skjer igjen, sier avdelingsleder Kees van Wingerden ved CMR til avisen.

I dette arbeidet bruker CMR et dataprogram som ble utviklet for å forsøke å forutse effektene av en mulig gasseksplosjon på en oljeplattform. CMR har fått oppdraget av det amerikanske National Transportation Board. Rapporten vil tidligst i mars neste år bli overlevert til den amerikanske granskingskommisjonen.