Bergenshotell risikerer skjenkestopp etter ellevill «buekorpsfest»

«Det er ingen som har kontroll».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De som har fulgt med på nyhetene de siste dagene har fått rikelig med anledning til å få med seg at det kan gå for seg på fester i Bergen.

I går kom det fram at fadderuka på Norges Handelshøyskole (NHH) har fått kritikk etter at nye studenter skal ha blitt oppfordret til å drikke tequila fra medstudenters skrotum, samt fått poeng for å vise fram puppene.

I dag forteller Bergens Tidende historien om en noe mindre seksualisert, men like fullt tilsynelatende heidundrende fest, som har ført til at byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen har bedt byrådet om å inndra sjenkebevillingen til Radisson Blu Royal Hotel Bryggen i 14 dager.

Sjenkekontrollørenes rapport er beskrevet i detalj i byrådets sakspapirer, og behørig gjenfortalt av avisa, som beskriver en eldre gjeng «buekorpsgutter». Beruselsnivået var åpenbart høyt. En gjest med ustø gange skal ha ropt «det er ingen som har kontroll», mens en annen gjest veltet stoler, tømte et glass konjakk og slo på en tromme båret av en kvinne, skriver avisa.

Hotellet opplyser at var forbauset over gjestenes oppførsel, og legger seg flate.

- Dette var et selskap med eldre buekorpsmedlemmer, og vi hadde aldri trodd at de skulle ta slik av som de gjorde, skriver hotellet i sitt tilsvar ifølge Bergens Tidende.

For de som ikke måtte være altfor kjent med de særbergenske buekorpsene spanderer vi en setning fra Store norske leksikon: «Buekorps, er en spesiell bergensk organisasjon for og av barn, der eksersis, marsjering, idrett, turer og utflukter er vesentlige elementer og hvor offiserene er støtter for de unge soldatene».