Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergensinvestor har tapt 1,6 milliarder kroner

Songa Offshore har vært en kostbar investering for Frederik W. Mohn.

Frederik W. Mohn:  Stiller opp med frisk kapital i Songa Offshore. Foto: Iván Kverme
Frederik W. Mohn: Stiller opp med frisk kapital i Songa Offshore. Foto: Iván Kverme Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Frederik W. Mohn stiller nok en gang opp når Songa Offshore refinansierer. Ifølge Finansavisen kan han så langt notere seg et tap på 1,6 milliarder på riggsatsingen.

Mohn ønsker ikke å gi noen kommentar til tallene.

Ankerinvestor Det er ikke første gang Songa Offshore må gjøre noe med balansen, og igjen skjer det med full støtte fra sin største aksjonær.

- Han er en ankerinvestor og er meget viktig for Songa Offshore, sier konsernsjef Bjørnar Iversen til Finansavisen.

Trenger penger Nå vil selskapet utstede et nytt konvertibelt obligasjonslån på 100 millioner dollar, med opsjon på ytterligere 25 millioner, og gjennomføre en emisjon for å hente 25 millioner dollar. I tillegg ønsker det lettelser i to obligasjonslån og et aksjonærlån fra Mohns Perestroika, samt i lånebetingelsene med bankene.

Det konvertible lånet på 150 millioner dollar vil konverteres til egenkapital, samtidig som Mohn og andre investorer stiller opp med et brolån på 91,5 millioner dollar.

Omfattende restrukturering - Dette ser ut som en ordentlig restrukturering, hvor alle involverte parter må være med å bidra. Det er bedre for selskapet og de berørte at det driver videre i stedet for å bli likvidert, sier Carnegie-analytiker Johan Ström til Finansavisen.

En konsekvens av refinansieringen er at egenkapitalen elimineres, og at aksjonærene sitter igjen med mindre enn fem prosent av selskapet. DNB-analytiker Martin Huseby Karlsen påpeker at aksjonærene får mulighet til å dytte inn mer penger, man da må de legge mer på bordet. 

Flere nyheter: - Dette er gode steder for kjøp av utleiebolig
105 kvm i Ullevål Tårn gikk for 11,23 millioner kroner
150 kvm solgt for 19 mill - gikk 40 prosent over takst