Bergenskvinne (33) dømt for kokainsmugling i Peru

En 33 år gammel bergenskvinne er dømt til seks år og åtte måneder fengsel for kokainsmugling. Hun har sittet i et skrekkfengsel i Peru siden mai.

HER SONER HUN: I dette fengselet soner den 33 år gamle bergenskvinnen sammen med den 25 år gamle kvinnen fra Oslo Foto: PRIVAT
HER SONER HUN: I dette fengselet soner den 33 år gamle bergenskvinnen sammen med den 25 år gamle kvinnen fra Oslo Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| LIMA/MOLDE (Dagbladet): Dommen ble rettskraftig rett før helgen og ambassaden i Chile var ikke klar over at dommen var falt da Dagbladet var i kontakt fredag formiddag.

Nå bekrefter 1. ambassadesekretær, Dag P. Halvorsen, ved den norske ambassaden i Chile at den 33 år gamle bergenskvinnen er dømt.

LES OGSÅ: Sitter i skrekkfengsel

- Jeg rømte fra skrekkfengselet 
Dommen er på seks år og åtte måneders fengsel.

33-åringen ble arrestert på Jorge Chavez flyplassen i Lima tiende mai i år. Den 18. juni ble også en 25 år gammel Oslo-kvinne arrestert for kokainsmugling på samme flyplass. De to kvinnene sitter nå sammen i Santa Monica kvinnefengsel i Lima.

Tove Johansen Rømte fra Santa Monica fengselet, les hennes historie i linken til venstre. Foto: Jon Terje Pedersen/Dagbladet
Tove Johansen Rømte fra Santa Monica fengselet, les hennes historie i linken til venstre. Foto: Jon Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

- Pårørende er informert om dommen og jeg har fått nyss om at det er derfra pengene til egen advokat har kommet fra, sier 1. ambassadesekretær og konsul ved den norske ambassaden i Chiles hovedstad Santiago, Dag P. Halvorsen, til Dagbladet.

De to kvinnene har ennå ikke fått besøk av pårørende fra Norge, men i desember skal sjømannsprest Anne Netland ved sjømannskirken i Rio i Brasil på besøk til jentene.

- Jeg skal til flere steder i Sør-Amerika når jeg reiser ut igjen fra Norge i desember. Første stopp blir i Peru hvor jeg vil besøke de norske kvinnene som er fengslet der, sier hun til Dagbladet.

SANTA MONICA KVINNEFENGSEL Fotografert fra utsiden av Dagbladet i helgen. FOTO:Dagbladet
SANTA MONICA KVINNEFENGSEL Fotografert fra utsiden av Dagbladet i helgen. FOTO:Dagbladet Vis mer