Trond Mohn kontrollerer store deler av BerGenBio.<span style="background-color: initial;">&nbsp;Foto: Iván Kverme&nbsp;</span>
Trond Mohn kontrollerer store deler av BerGenBio. Foto: Iván Kverme Vis mer

Bergensmilliardær sikter mot børs med kreftselskap

Trond Mohn har aksjer for 670 millioner kroner i BerGenBio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): BerGenBio sikter mot børsnotering og gjør sin sjette store emisjon. I torsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at rådgiver ABG Sundal Collier mener selskapet kan ha en verdi i størrelsesorden 1,6 til 1,8 milliarder kroner.

Flere emisjoner

BerGenBio har gjennom fem emisjoner siden 2011 og hentet inn til sammen 470 millioner kroner til selskapets utvikling av kreftmedisiner. De to siste var på henholdsvis 212 millioner i mars i fjor og 90 millioner mot slutten av 2014. I den siste emisjonen ble selskapet priset til 800 millioner, og hadde da en oppgang på nær 50 prosent etter forrige kapitalinnhenting.

Når utviklingen av medisinen AXL er gjennom neste testfase, tror meglerhuset på en dobling av egenkapitalverdien, skriver Finansavisen.

- Børsnoteringen av selskapet vil gi likviditet i aksjen, men vi håper dagens aksjonærbase ikke benytter anledningen til å selge. Vi anbefaler dem til å låse seg til eierskap i seks til 12 måneder, sier adm. direktør Richard Godfrey til Finansavisen.

Litt lavere hos DNB Markets

DNB Markets har som ABG Sundal Collier tatt utgangspunkt i selskapets produkter i sin verdisetting og anslått hvordan disse vil gjøre det. Hos DNB Markets kommer analytikerne frem til at verdien på selskapet bør være mellom 1,1 og 1,5 milliarder kroner.

Dersom BerGenBio kommersialiserer sine medisiner på egen regning og egen risiko, blir oppsiden naturlig nok potensielt høyere.

Hvor mye selskapet nå klarer å hente inn i emisjonen, vil avgjøres av responsen fra investorene. I går ville ikke selskapet ut med noen målsetning.

Ifølge Finansavisen er Trond Mohn selskapets største aksjonær med en eierandel på 38,4 prosent.

Andre økonominyheter:
SSB mener boligmarkedet nærmer seg toppen
SSB: Mot lysere tider