Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergenspolitiet får ned volden

BERGEN (NTB): Kriminaliteten i Bergen gikk ned i 1997 sammenlignet med året før. Politiets oppklaring av anmeldte lovbrudd steg med 3 prosent. Politimester Rolf B. Wegner sier at han tror at oppmerksomheten omkring Wegner-saken ikke reduserte politiets innsats.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall anmeldte forbrytelser gikk ned med 4 prosent i Bergen politidistrikt i 1997. Voldsforbrytelsene sank med 12,2 prosent, opplyste politimester Wegner på sin årlige pressekonferanse i dag.

Samarbeidsklima

Wegner ønsker ikke å si noe om samarbeidsklimaet mellom ham og fagforeningene på politikammeret.

  - Det er interne forhold som det ikke er riktig av meg å presentere på en pressekonferanse, sa Wegner.

  Wegner sier at han er sikker på at nedgangen i krimininaliteten i Bergen har sammenheng med politiets økte innsats.

 Politiet har tatt i bruk nye arbeidsmetoder, som målrettede aksjoner mot ett kriminalitetsområde. Gatevoldsaksjonen, som har pågått i flere år, er et eksemplel på det. Det forebyggende arbeid er også blitt intensivert.

Økt narkotikabruk

På den negative siden står først og fremst økningen i narkotikakriminaliteten. Wegner sier at bekjempelsen av denne kriminaliteten vil få økte ressurser i 1998 og det blir et prioritert område i tida framover.

  Wegner sier at politiet har konstatert at samfunnsdebatten om liberalisering av narkotikalovgivningen har ført til mer liberale holdninger blant ungdom til bruk av hasj og ecstasy.

Fra nasking til heroin

Kriminalsjef Svein Erik Krogvold sier at at politiet har registrert narkotikabruk i stadig yngre årsklasser, og at det skjer en økt narkotikaomsetning i nærheten av skoler i skoletida.

  - Enkelte barn og ungdommer har den utviklingsbane at de begynner å naske i lokalbutikken i 7-8-års alderen, begynner med hasj i 12-13-års alderen og går over til heroin i 17-18-års alderen, sier Krogvold.

OPTIMISTISKE TALL:</B> Politimester Rolf B. Wegner i Bergen kunne i dag presentere tall som viser at den registrerte kriminaliteten i vestlandsbyen gikk ned i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!