Halliksiktelser i Bergen:

Bergenspolitiet har siktet åtte etter razzia på massasjesalonger

Åtte personer av thailandsk opprinnelse er siktet for hallikvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De åtte er siktet etter en razzia idag, melder NTB.

På sin hjemmeside melder TV2 at reportere fra TV-kanalen i ettermiddag var med på politirazzia mot flere massasjeinstitutt i Bergen hvor det er mistanke om menneskehandel og hallikvirksomhet.

Det ble ifølge TV2 aksjonert mot 16 ulike adresser i Bergen, og team sammensatt av politi og folk fra skattevesen, kemner og arbeidstilsynet deltok.

- Oppblomstring

- Vi har sett en oppblomstring av massasjestudioer i Bergen, med salg av seksuelle tjenester på flere steder. I tillegg snakker vi også om skatteunndragelse og brudd på arbeidsmiljøloven. Derfor har vi valgt har å aksjonere i dag, sier Linda Ervik, koordinator for EXIT-gruppen ved Vest politidistrikt, til TV 2.

«EXIT-gruppen har over en periode innhentet opplysninger som tilsier at det drives utbredt sexsalg fra flere av salongene. Tidligere saker og innsamlet informasjon viser at unge, ressurssvake, thailandske jenter jobber under uverdige forhold for å tjene penger til bakmenn og -kvinner i sexmarkedet, og at det forekommer menneskehandel.», heter det i en pressemelding gjengitt av Bergens tidende.