Bergenspolitiet uten spor i gruppevoldtekt-saken

- Har det skjedd utendørs burde vi vært der for lenge siden for å sikre spor.

HAR FÅ SPOR: En politibil patruljerer området sør for Nygårdsparken, i nærheten av Marineholmen, der voldtekten skal ha skjedd. Foto: Tor Erik Mathiesen
HAR FÅ SPOR: En politibil patruljerer området sør for Nygårdsparken, i nærheten av Marineholmen, der voldtekten skal ha skjedd. Foto: Tor Erik MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Bergen står fortsatt uten spor etter at de lørdag mottok en anmeldelse om at fem menn hadde voldtatt en kvinne. Kvinnnen ble funnet sterkt medtatt sør for Nygårdsparken i Bergen sentrum, og ble fraktet til legevakt i ambulanse.

Kvinnen har siden nektet avgi noen forklaring for politiet.

- Det er derfor lite nytt i saken. Vi jobber med saken som en voldtekt, men trenger fornærmedes forklaring for å komme videre, sier politioverbetjent Rigmor Isehaug ved vold og sedelighetsavsnittet i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

- Ingen konkrete tips Seint går meldte en nytt vitne seg i saken. Vitnet hadde vært i parken etter at den angivelige voldtekten hadde skjedd. Politiet oppfordrer fortsatt alle som kan ha sett eller hørt noe om å ta kontakt.

- Det er veldig uavklart hva som har skjedd og hvor det har skjedd. Ingen tips eller vitner har vært direkte knyttet til saken. Vi vi nå gå gjennom videomateriale fra overvåkingskameraer, men dette er arbeid som tar tid, sier Isehaug.

Hun sier hun ikke har noe intrykk av bakgrunnen for at den fornærmede kvinnnen ikke ønsker å avgi noen forklaring for politiet.

- Trenger forklaringa - Det er noe vi opplever av og til. Det medfører et stort problem for oss å gå videre. Vi trenger beskrivelser av gjerningsmenn, en forklaring om hva som har skjedd, og vi trenger å sikre spor, sier Isehaug.

Spesielt viktig for politiet er det å finne åstedet for den anmeldte voldtekten.

- Har det skjedd utendørs burde vi vært der for lenge siden for å sikre spor. Erfaring fra tidligere saker viser at det er alfa omega å være raskt på åstedet etter en voldtekt, sier Isehaug.

Sør for parken Politiet fikk melding om voldtekten fra AMK klokka 15.11 lørdag.

Voldtekten skal ha skjedd i området Marineholmen, sør for Nygårdsparken i Bergen.

I går fortalte politiet at kvinnen har forklart at det var flere utenlandske menn som hadde begått voldtekten.