Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bergensrektor vil ha hijab-forbud

Mener elevene er tjent med hijabforbud.

ØNSKER IKKE HIJBA: -Jeg mener personlig vi burde hatt et forbud mot hijab i skolen, sier rektor Atle Fasteland ved Ny Krohnborg i Bergen, til Bergens Tidene.  Illustrasjonsfoto: M. Spencer Green/AP/Scanpix
ØNSKER IKKE HIJBA: -Jeg mener personlig vi burde hatt et forbud mot hijab i skolen, sier rektor Atle Fasteland ved Ny Krohnborg i Bergen, til Bergens Tidene. Illustrasjonsfoto: M. Spencer Green/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Rektor Atle Fasteland ved Ny Krohnborg skole i Bergen, byens mest flerkulturelle skole, vil ha forbud mot hijab i skolen, melder NTB.


Forsterker kjønnsdeling

-Jeg mener personlig vi burde hatt et forbud mot hijab i skolen. Den synliggjør religiøs tilhørighet, identitet og et bestemt syn på kvinnens plass i samfunnet, sier Fasteland til Bergens Tidende.

Rektoren mener at hijab kan være med på å forsterke kjønnsdeling og holdninger i samfunnet som det er ønskelig å forebygge.


-Dette handler om hva som er formålstjenlig med god pedagogikk i forhold til en god integrering. Vi må prøve å få det slik at alle har samme mulighet til å utvikle seg. For noen elever vil et slikt hodeplagg virke hemmende i den sammenheng, sier Fasteland.


-For elevenes del hadde vi tjent på å innføre et forbud mot hijab, sier rektoren videre.


Skoleuniformer

Han mener en løsning kan være å innføre skoleuniformer i Norge.

Skolebyråd Filip Rygg (KrF) i Bergen synes det er bra at Fasteland løfter fram debatten. Saken er komplisert og flere hensyn må tas, mener Rygg.

-Å forby religiøse symboler i skolen er jeg imot. At en stiller krav til offentlige tjenestemenn i forhold til fremtredende symboler er én ting, men et forbud rettet mot barn synes jeg blir veldig problematisk, sier han.


©NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling