Berget livet med hai-triks fra TV

Slik blir du kvitt en hvithai

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gode råd er virkelig dyre når en tre meter lang hvithai har slått tanngarden i foten din. Den amerikanske surferen Brian Anderson vet hvordan - det er bare om å gjøre å ha kunnskap og åndsnærværelse i samme sekund.

36-åringen fra delstaten Oregon på den amerikanske vestkysten kjente et rykk i foten da han var ute på seilbrettet julaften ved hjemstedet Seaside, 130 kilometer nord for byen Portland. Da fikk han betalt for trikset han hadde lært fra programmet \'Shark Week\' på Discovery Channel.

Slå på nesa

-En hai\'s mest sensitive område er på nesa. Jeg slo og traff, og haien slapp taket, sier Anderson fra sykehussenga i Portland to dager etter.

Han greide å svømme til land tross stort blodtap og intense smerter.

-Det må ha vært som å bli fanget i en bjørnesaks. Først var det en stikkende smerte og så forsvant følelsen, sier 36-åringen nyhetsbyrået Associated Press.

Surfekamerater som fulgte dramaet fra landet, mener hvithaien var over tre meter lang. En lokal redningsmann sier han aldri har sett hvithai i området de 26 årene han har arbeidet der.

Både Anderson og kona er ivrige surfere. De er ikke mer skremt av haiangrepet enn at de vil ut på brett igjen så snart som mulig. Eneste bekymring er at deres 10 år gamle sønn skal velge samme friluftshobby.

NESTEN HAIMAT Brian Anderson (36) forklarer sønnen Christian (10) fra sykesenga i Portland, Oregon hvor nær han var å bli haimat på julaften.
IKKE TIL Å LEKE MED Denne radiomerkede hvithaien hadde svømt nærmere 20.000 kilometer Sør-Afrika - Australia - Sør-Afrika da "triptelleren" ble avlest utenfor kysten av Sør-Afrika i oktober i år.