RYKENE, SØNDAG MORGEN:  Mannen som var aleine hjemme, berget seg ut av det brennende hus. Flere sykkelryttere er skadd etter  velt i forbindelse med slokningsarbeidet. Foto: Elisabeth Grosvold.
RYKENE, SØNDAG MORGEN: Mannen som var aleine hjemme, berget seg ut av det brennende hus. Flere sykkelryttere er skadd etter velt i forbindelse med slokningsarbeidet. Foto: Elisabeth Grosvold.Vis mer

Berget seg ut av brennende hus

Men sykkelryttere skadd etter krasj med brannslanger på Rykene i Aust-Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et kvarter før klokka 09 i morges fikk politi og brannvesen melding om et overtent bolighus i på Tykkeris i Rykene i Aust-Agder.

Huset var totalskadd på kort tid, men ingen personer er skadd.

- Det bor en familie på to voksne og to barn i huset. Bare mannen i 30-årene var hjemme, og han fikk berget seg ut, opplyser operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har ennå ikke fått avklart årsaken til husbrannen søndag morgen, men det var ikke meldt om noen skogbranner i det  tørre landskapet.

Mannen i huset våknet av brannen og prøvde først å slokke selv med en hageslange. Men brannen kuttet strømmen til eiendommens vannpumpe, og dermed forsvant vannet.
Sykkelryttere veltet Husbrannen har ført til uforutsigbare skader rett i nabolaget.

- Det pågår et sykkelritt, og flere ryttere har veltet etter kollisjon med vannslangen som brannvesenet har strukket over veien.

- Klokka 09.39 fikk vi melding om ambulanse var på vei for å ta seg av tre sykkelryttere som trenger medisinsk hjelp etter velten, opplyser politiets operasjonsleder.

Den ene av sykkelrytterne er kjørt til sykehus med kravebeinsbrudd og hofteskade.