Berget til et uverdig liv

8. mai 2001: Thomas (20) og venner var samlet for å minnes en drept kamerat. På vei hjem krasjer de i en mur. En omkommer. Thomas blir hardt skadd. Men historien stopper ikke her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOMMERSÅK (Dagbladet): Thomas overlevde biluykken, såvidt. Men livet er blitt et mareritt for gutten og hans foreldre, Jan og Sissel Dambo fra Hommersåk ved Sandnes.

Så fortvilt er foreldrene at de før jul gikk til et drastisk skritt. Anonymt satte de inn en annonse i tre aviser: Kan noen ta imot vår sønn, vi betaler for oppholdet?

De fikk to svar, ett fra ei enslig mor og ett fra Dagbladet.

Sønnen Thomas er sterkt redusert etter bilulykken, hvor en kamerat ble drept og to andre hardt skadd. Thomas mistet kjæresten og kameratene, sjøltilliten og sin fysiske og psykiske helse.

Bare de dårlige vennene er igjen, de som byr på en blås hasj i ny og ne. I rus kan Thomas føle at han er den gamle, glade tenåringen igjen.

Men foreldrene vil ikke overlate sin kjære sønn til et rushelvete. De kjemper for et verdig liv for en gutt som var så nær døden som det går an å komme.

Svart hull

- Alt er et svart hull, et stort svart hull, sier Thomas sakte. Han husker ikke ulykken, ikke månedene på sykehusene eller den møysommelige opptreningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer