Bergingsaksjon utsatt på ubestemt tid

- Kan bli en komplisert aksjon, som kan ta flere dager.

LANDKRABBE: 72 meter lange «Scan Master» står fjellstøtt på land på Straumsneset på Hamskjela. Planen var å forsøke å redde båten rundt midnatt, men aksjonen er nå er utsatt på ubestemt tid. Foto: Magne Gjønnes
LANDKRABBE: 72 meter lange «Scan Master» står fjellstøtt på land på Straumsneset på Hamskjela. Planen var å forsøke å redde båten rundt midnatt, men aksjonen er nå er utsatt på ubestemt tid. Foto: Magne Gjønnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bergingsaksjonen av tankskipet «Scan Master» er utsatt på ubestemt tid, melder Avisa Sør-Trøndelag.

Håpet var at høyvann natt til mandag kombinert med to slepebåter skulle få den 72 meter lange oljetankeren ut i sitt rette element igjen.

Springflo Det var like etter midnatt natt til søndag at Hovedredningssentralen fikk nødtelefon om at en springflo hadde «slått» tankeren ut av kontroll i farefullt område med mange skjær.

- Men det ble tidlig klart at det gikk bra med mannskapet på seks, og at det ikke var nødvendig med noen redningsaksjon, fortalte redningsleder Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

I ett-tida natt til mandag skulle man forsøke på trekke båten av grunnen, men aksjonen ble avlyst etter at dykkere hadde vært nede og konstatert at hele båten står på grunn.

600 tonn fiskeavfall Det kan bli aktuelt å losse om lasten, som består av 600 tonn fiskeavfall.

- Dette krever da et ekstra fartøy, samt pumpe- og slangeutstyr. Det kan også bli ei utfordring hvor nær havaristen et slikt fartøy kan ligge, sier Ole Ivar Lien, skipper på redningsbåten «Squalus», til Avisa Sør-Trøndelag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.