Bergvegg knuste idrettshall

Like før klokken 11 i formiddag løsnet en flere tonn tung bergvegg og knuste idrettshallen i Surnadal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettshallen i Surnadal brukes normalt hele dagen til gymtimer, og på kveldene er det som regel andre idrettsarrangement. Like før klokken 11 i formiddag løsnet en flere tonn stor bergvegg og knuste hallen, skriver Adresseavisa.

- Det var en helt surrealistisk situasjon. Vi forsto ikke hva som skjedde. Vi hørte bare et brak, resten skjedde som i slow-motion. Det var bare bråk, smell og støv, sier gymlærer Tor Helge Aas til avisa. Han sto bare ti meter unna da steinblokka raste gjennom veggen.

Høstferie

Til alt hell er det høstferie i Surnadal for ungdomsskolen denne uka. Dermed var det bare noen få til stede i hallen da den ble knust. Aas haddemed seg 20 elever fra tredjegym, og er sjeleglad for at hallen var tilnærmet tom.

- Vi hadde tenkt å bruke hele hallen i dag siden den var ledig. Vi skulle spille håndballkamp. Tenk deg hvis det hadde vært angrep på høyre flanke da det skjedde, sier Aas, og tenker på siden bergveggen kom inn i hallen.

- Et lykketreff at det ikke var folk i hallen da det skjedde, sier han.

Ingen ble skadd da idrettshallen ble knust. Hallen ligger helt inntil bergveggen, og har stått der siden 1980-tallet. Ordføreren i Surnadal, Bergsvein Brøske, vil ikke gjette på hvordan dette kunne skje. Bergveggen var sikret med bolter for ikke å rase ut.