Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bergwall kan ikke slippes ut

Ikke frisk nok.

SLIPPER IKKE UT: Sture Bergwall møtte Dagbladet på besøksrommet på Säter sjukhus i Falun i august i år. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADET.
SLIPPER IKKE UT: Sture Bergwall møtte Dagbladet på besøksrommet på Säter sjukhus i Falun i august i år. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den rettspsykiatriske undersøkelsen av Sture Bergwall, som tidligere het Thomas Quick, viser at han ikke kan slippes ut fra psykiatrisk avdeling, skriver Aftonbladet.

63-åringen løy på seg 38 drap i Sverige og Norge, for etter eget utsagn å opprettholde flyten av beroligende piller. Den siste tiltalen mot ham ble frafalt tidligere i år.

Selv om han ikke slipper ut, vil tilværelsen hans på Säters sjukhus i Falun endres. Han har vært på bevoktet avdeling siden 1991.

- De vurderer det slik at han fortsatt trenger behandling, men i åpen form, sier Johan Montelius ved Falu Förvaltningsrätt til Aftonbladet.

- Det er fortsatt tvangsbehandling, men det innebærer at han ikke trenger å være på et sykehus, sier Monteloius, som sier retten skal avgjøre hvordan behandlingen skal foregå.

Dagbladet snakket med Bergwall i forrige uke. Han håpet da at han skulle få slippe ut fra bevoktet avdeling.

- Jeg gleder meg til et normalt liv på utsiden, i egen regi. Bolig er klar, og jeg kan flytte inn på dagen. Jeg har planene klare for resten av livet, sa Bergwall.

Men slik ble det altså ikke i denne omgang.

Bergwall ble i sin tid dømt for 8 av de 38 tilståelsene han kom med, uten at det lagt fram tekniske bevis på domstolenes bord i noen av sakene.

Saken har allerede ført til flere granskinger i Sverige. Dagbladets John Olav Egeland skrev tidligere i år at også norsk påtalemyndighets rolle i saken må granskes.

Drapene på Therese Johannessen, Trine Jensen og Gry Storvik, som Bergwall først ble dømt for, ble aldri oppklart. De er også foreldet, noe som betyr at gjerningsmennene ikke kan straffes om de blir funnet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media