Berit (85) frastjålet sparepengene av falsk politimann

Berit (85) trodde noe hadde tilstøtt ektemannen. I stedet stakk den falske politimannen av med sparepengene hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg hadde ikke den fjerneste anelse om at det ikke var en politimann. At det går an å være så frekk, sier Berit Sørensen (85) til Dagbladet.no.

Ei stund etter at pensjonisten kom hjem fra dagsenteret hun hadde tilbrakt formiddagen på, rundt klokka 15, ringte det på døra.

I første etasje i borettslaget i St.Jørgensvei 12 på Hovin i Oslo sto det en person som presenterte seg som politimann fra Oslo kriminalpoliti.

- Jeg ble helt skjelven da han presenterte seg. Det første jeg tenkte var at det var noe som gjaldt min mann, som bor på sykehjem, forklarer 85-åringen.

Sørensen, som har bodd i bygården på Hovin siden 1955, åpnet døra for den sivilkledde mannen.

- Han hadde ikke uniform, men viste meg et politiskilt fra brystlommen, og jeg slapp ham inn. Han oppførte seg hyggelig og bestemt, som en politimann skal.

Mannen, som ifølge Sørensen er norsk og i 50-årene, forklarte at noen i borettslaget hadde anmeldt et innbrudd i leiligheten hennes, og at politiet nå hadde pågrepet en person som hadde stjålet penger derfra.

- Mens jeg forklarte at det aldri har vært innbrudd her, gikk han rundt i leiligheten og forsikret seg blant annet om at verandadøra var lukket og låst, sier Sørensen.

Berit (85) frastjålet sparepengene av falsk politimann

Deretter spurte den falske politimannen om hun hadde penger liggende i huset. Pensjonisten fant frem bankboka i kommoden i gangen.

Der lå det mellom ti og tolv tusen kroner av 85-åringens sparepenger.

- Han fortalte at han måtte se pengene, for å registrere dem. Jeg fant dem frem, og deretter forsvant han med dem, sier hun.

Etterpå kontaktet en nevø av Sørensen politiet. Der ble det avkreftet at det hadde blitt rapportert et innbrudd i St.Jørgensvei 12.

- Da forsto jeg at jeg hadde blitt lurt, sier 85-åringen.

Nå er pensjonisten blitt mer skeptisk når dørklokka ringer. Sparepengene er borte, men humøret er intakt.

- Hadde jeg protestert kunne jeg blitt slått ned. Heldigvis skjedde ikke det. Neste gang det ringer noen ukjente på døren, slipper jeg dem ikke inn.

- Med mindre det er politi med uniform, selvfølgelig, sier hun.

SJOKKERT: Berit Sørensen (85) åpnet døra for det hun trodde var en politimann, men som senere viste seg å være en tyv. 85-åringen er sjokkert over at det går an å være så frekk. Foto: Frank Karlsen, Dagbladet
SJOKKERT: Berit Sørensen (85) åpnet døra for det hun trodde var en politimann, men som senere viste seg å være en tyv. 85-åringen er sjokkert over at det går an å være så frekk. Foto: Frank Karlsen, Dagbladet Vis mer

Operasjonsleder Britt Børve i Oslo politidistrikt bekrefter at politiet har mottatt en anmeldelse av tyveriet.

- Det er håpløst å si hvordan sjansene er for å oppklare denne saken. Vi må gå gjennom anmeldelsen først, også vil etterforskningen vise hva vi kan få utrettet, sier hun til Dagbladet.no.

TOM BANKBOK: Nå er bankboka, som tidligere inneholdt Berit Sørensens sparepenger, tom.
RINGTE PÅ: Den falske politimannen ringte på i dette borettslaget på Hovin i Oslo.