Berit Askildsen (37) dopet av Imsdal-flaske

Flaska inneholdt amfetamin..

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24. april i år ble hjemmesykepleieren Berit Askildsen (37) syk og innlagt på sykehus etter å ha drukket en flaske Imsdal-vann. Vannet var kjøpt på Statoil i Vesterveien i Arendal. Like før helga kom analyseresultatene fra Kriminalpolitisentralens laboratorium: Flasken inneholdt 168 milliliter metylfenidat _ et narkotisk stoff som kommer enten fra amfetamin eller adhd-medisiner som ritalin.

Med vilje

- Alt tyder på at noen har puttet stoffet i flaskene med viten og vilje, sier politibetjent Rune Boye til Agderposten.

Han bekrefter at saken står i fare for å bli henlagt fordi politiet ikke kommer videre med etterforskningen.

Den forgiftede Imsdal-flasken var tappet på Ringnes sin egen Imsdal-fabrikk i Koppang i Hedmark.

For fem måneder siden ble en arendalskvinne forgiftet etter å ha drukket en flaske julebrus som hun hadde kjøpt i en brusautomat på svømmehallen. Denne ligger bare noen hundre meter unna Statoil-stasjonen der Berit Askildsen ble forgiftet.

Politiet konstaterte i februar at julebrusen inneholdt metylfenidat. Denne flasken var tappet på Ringnes-bryggeriet i Arendal.

Saken ble henlagt, men er nå hentet fram igjen for å finne en mulig sammenheng med den nye narkofunnet i Arendal.

Ikke tilfeldig

Politiet tror de narkotiske stoffet er tilført flaskene etter at de forlot fabrikken. Politiet understreker også overfor at de fullstendig utelukker at kvinnene har inntatt det narkotiske stoffet frivillig.

Nå frykter de at en eller flere personer i Arendal bevisst tilsetter narkotika på vann- og brusflasker som er i salg.

- Det er ingen tilfeldighet når et skjer to ganger i Arendal i løpet av noen måneder. Det nærmer seg et mønster. Men vi er usikre på hva vi skal gjøre. Vi har ikke klart å finne ut hvordan stoffet er kommet seg på flaskene, og vi har ingenting å gå videre på, sier politibetjent Boye til Agderposten.

Anmelder

Ringnes Imsdal ser svært alvorlig opå narkotikafunnet i en av selskapets flasker. De har nå anmeldt saken til politiet i Arendal.

- Vi er også et offer i denne saken, og er opptatt av at dette blir grundig etterforsket for å finne ut hva som kan ha skjedd, sier informasjonsjef Anne Marit Sjong i Ringnes til Dagbladet.no.

I 2002 ble det slått alarm etter at det ble oppdaget sju vann- og brusflasker med mistenkelig innhold rundt om på Østlandet.

Det ble da påvist white-spirit i flere Imsdal vannflasker, mens to brusflasker bare hadde gått ut på dato og mistet smaken.

Alle Imsdal-flasker ble da trukket tilbake fra markedet.

DOPET: Berit Askildsen (37) fra Arendal ble syk etter å ha drukket Imsdal som viste seg å inneholde narkotika.