FANT DØDE HJORTEDYR: Berit Jacobsen fant en rekke døde hjortedyr da hun var ute og tuslet i skogen onsdag formiddag. - Det så grotesk ut, sier hun til Dagbladet.no Foto: ROLF SVENDSEN
FANT DØDE HJORTEDYR: Berit Jacobsen fant en rekke døde hjortedyr da hun var ute og tuslet i skogen onsdag formiddag. - Det så grotesk ut, sier hun til Dagbladet.no Foto: ROLF SVENDSENVis mer

Berit fant et titalls døde rådyr i skogen

Et større område i Larvik er fullt av hodeskaller, avkuttede bein, skinn og halvspiste dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Berit Jacobsen kom over nærmere ti døde rådyr og hjort da hun var ute og gikk formiddagstur i skogen ved Nesttun i Brunlanes i Larvik på nyttårsaften.

Det er ennå ikke kjent hva som har skjedd med dyrene, hvordan de døde eller hvorfor de befant seg i området. Politiet jobber nå med saken.

Nylontråd rundt halsen
Det var ved halv tolv tida onsdag formiddag at Jacobsen gjorde det groteske funnet.

- Det første jeg så var et stort rådyr som var tjoret fast til en trestubbe med nylontråd. Nylontråden var bundet rundt halsen på det døde dyret. Det så ganske grotesk ut, sier Jacobsen til Dagbladet.no

Hun forteller at synet fikk adrenalinet i kroppen til å bruse.

- Det første jeg tenkte var om dyret hadde vært i live da tråden rundt halsen, sier hun.

Litt lengre inn i skogen fant hun flere dyr. Hun forteller til Dagbladet.no at ingenting tydet på at noen av dem var blitt skutt.

- Deretter fant jeg en stor hjort. Den lå opp mot en busk og så relativt urørt ut. I det samme området lå det flere kadaver på bakken. Jeg fant hodeskaller, avkuttede bein, skinn og halvspiste dyr, forteller hun.

Naturfotograf
Ifølge Østlandsposten opererer viltnemda i området nå med en teori om at en ukjent naturfotograf har lagt ut dyrene for å fotografere at andre rovdyr forsyner seg av dem.

- Her ser det ut som en naturfotograf har lagt ut «åte» for å få tatt bilder av fugl eller andre dyr som kommer til åtslet, sier formann i viltnemnda i Larvik, Ole B. Waale til avisen.

Det skal være ting ved funnene som kan tyde på at dette stemmer. Flere av dyrene var lagt opp mot arrangementer av trestokker og busker, og midt i området var det satt opp et kamuflasjetelt som igjen var dekket av kvister.

Denne teorien er imidlertid ikke bekreftet.

FOTOGRAF? Viltnemda i Larvik sier til Østlandsposten at mye tyder på at det er en fotograf som har plassert de døde dyrene i området. Flere av dyrene var lagt opp mot arrangementer av trestokker og busker, og midt i området var det satt opp et kamuflasjetelt som igjen var dekket av kvister. Foto: ROLF SVENDSEN
FOTOGRAF? Viltnemda i Larvik sier til Østlandsposten at mye tyder på at det er en fotograf som har plassert de døde dyrene i området. Flere av dyrene var lagt opp mot arrangementer av trestokker og busker, og midt i området var det satt opp et kamuflasjetelt som igjen var dekket av kvister. Foto: ROLF SVENDSEN Vis mer

- Vi har sjekket med lokale naturfotografer, og de kjenner ikke saken, sier Waale i viltnemda.

I løpet av dagen har fotografen meldt seg.

- Vi har vært i samtale med en mann som har lagt ut dette med tanke på å fotografere rovfugl som vil spise av det, sier politioverbetjent Knut Vidar Vittersjø til NRK.

Waale sier til ØP at dyrene mest sannsynlig har blitt fraktet til området.

- Man må be om tillatelse før man legger ut dyr på denne måten. Jeg skulle gjerne visst hvor dyrene kommer fra. Så mange hjort kan ikke være skutt i vårt område, sier han.

Grunneieren i området har nå anmeldt saken til politiet.

- Jeg kan bekrefte at vi i politiet anser dette som en undersøkelsesak, sier oparasjonssjef i Vestfold politidistrikt, Åge Haakonsen til Dagbladet.no.

BUNDET FAST: Det ene rådyret var bundet fast til et tre med en nylontråd. Foto: ROLF SVENDSEN
BUNDET FAST: Det ene rådyret var bundet fast til et tre med en nylontråd. Foto: ROLF SVENDSEN Vis mer